Prvi Hrvat u Kući slavnih: Mi smo mala zemlja sa velikim srcem /foto/

© AP Photo / Andy BrownbillNovak Đoković i Goran Ivanišević
Novak Đoković i Goran Ivanišević - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Goran Ivanišević, čuveni hrvatski teniser i trener Novaka Đokovića, obratio se javnosti povodom primanja u tenisku Tenisku kuću slavnih, gde je ušao kao prvi Hrvat u istoriji.
Ivanišević je postao prvi Hrvat koji je primljen u Tenisku kuću slavnih u Njuportu.
„Mi smo mala zemlja sa velikim srcem. Nikada ne prestajemo da verujemo. Ja sam imao mnogo uspona i padova, ali nikada nisam prestao da verujem. Konačno, prvi put u životu mogu da kažem da sam ponosan na sebe“, izjavio je Ivanišević.
Nekada drugi teniser sveta se obratio navijačima koji su se na inauguraciji pojavili u dresovima fudbalske reprezentacije Hrvatske.
„Nije lako biti moj navijač. Znam da je bilo frustrirajuće i tužno, kao i da su se verovatno mnogi razveli zbog mene. Ali, jedno je sigurno: bilo je i zabavno biti moj navijač“, dodao je uz šalu Goran.
Ivanišević se osvrnuo i na najveći uspeh karijere, kada je pre 20 godina osvojio Vimbldon kada je bio praktično pred penzijom, nakon što isto nije uspeo da uradi na svom vrhuncu.
On je i dalje jedini teniser koji je nakon specijalne pozivnice osvojio londonski Grend slem – i to kao 125. igrač planete.
„Želeo bih da se zahvalim Vimbldonovom komitetu što mi je dao pozivnicu. Ne znam da li je to bila dobra stvar, niti da li sada žale za tim, ali hvala im, jer da mi niste dali pozivnicu, ja sada ne bih bio ovde. Mislim da je to bila dobra odluka“.
Splićanin je otkrio da su tokom te sudbonosne dve nedelje postojala tri Gorana: Dobri Goran, Loši Goran i Hitni Goran.
„Poruka za tri Gorana, pet Gorana i svakog Gorana na svetu – vi ste me učinili ponosnim. Radili smo stvari na različit način, radili smo i na najteži način, ali smo radili na naš način. Ali, samo ja ulazim (u Kuću slavnih). Možete da dođete da me posetite, ali samo ja ulazim. Zaslužio sam“, ponovo se našalio Đokovićev trener.
Ivanišević se zahvalio svima koji su mu pomogli na putu ka uspehu – svim trenerima, ženi, deci i roditeljima prema kojima je bio posebno emotivan.
„Mama, tata... Ne mogu dovoljno da vam se zahvalim, nema dovoljno reči za sve što ste učinili za mene. Ako bih morao ponovo da krenem ovim putem, ponovo bih birao vas za oca i majku i krenuo istim smerom. Volim vas i hvala vam za sve“, podvukao je Ivanišević.
Otkriven novi Novakov pakleni plan za Tokio: Ne napada samo jednu, već - dve medalje
Đoković: Prevagnuo je patriotizam
„Imaš super hranu, a ne koristiš začine“: Gerić za Sputnjik o mentalnoj pripremi i Đokovićevom inatu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala