Država priprema veliku nagradnu igru za vakcinisane

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICPunktovi za vakcinaciju na Beogradskom sajmu
Punktovi za vakcinaciju na Beogradskom sajmu - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2021
Pratite nas
Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović izjavila je danas da je u pripremi ozbiljna kampanja u kojoj se razmišlja o velikoj nagradnoj igri gde će vakcinisani protiv korona virusa imati ozbiljne nagrade.
„To je jedini način da pokažemo da vlada zaista promoviše vakcinisanje”, rekla je Obradovićeva novinarima u Aranđelovcu, gde je obišla punkt za vakcinaciju u centralnoj zgradi Doma zdravlja.
Ona je navela da je u Srbiji do danas, sa presekom u 12 sati, revakcinisano 2.664.000 osoba i dodala da to nije dovoljno i da moramo da težimo kolektivnom imunitetu.
„Ljudi se pitaju kada će kraj epidemije. Što se brže vakcinišeš, brže ćemo stići do kraja. Svaki dan u kome si odložio vakcinaciju, produžio si epidemiju. Samo postizanje kolektivnog imuniteta može da nam pomogne da završimo sa epidemijom”, poručila je ministarka.
Istakla je da je Srbija po pitanju imunizacije protiv virusa korona mnogo bolja nego ostatak Evrope, uključujući i Rusiju, ali da to nije dovoljno, prenosi Tanjug.
„Kao što smo i bili lider u vakcinaciji, moramo sa time da nastavimo i vrlo je važno da na svakom mestu promovišemo i dalje vakcinaciju”, dodala je Obradovićeva.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala