Ukrajini predstoje teška vremena zbog neadekvatne reakcije na Putinov članak

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada Vrhovne rade Ukrajine
Zgrada Vrhovne rade Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Ukrajinski poslanik u Vrhovnoj radi Renat Kuzmin izjavio je da njegovoj zemlji predstoje teška vremena zbog neadekvatne reakcije kijevskih vlasti na članak koji je napisao predsednik Rusije Vladimir Putin o rusko-ukrajinskim odnosima.
On je na svojoj Fejsbuk stranici izdvojio tri najvažnija aspekta Putinovog članka koje je vlast u Kijevu, kako je ocenio, odlučila da zanemari.
 „Direktna linija“ sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom - Sputnik Srbija, 1920, 12.07.2021
Putin napisao članak posvećen Ukrajini: Sve sam više uveren – Donbas Kijevu nije potreban
Prvi aspekt koji je izdvojio jeste rečenica koju je Putin napisao: „Odlazite sa onim sa čime ste došli“, ocenivši da, ukoliko bi to bio slučaj, onda bi Ukrajina trebalo da je iz Sovjetskog Saveza istupila bez Donbasa, Krima, Hersona, Nikolajeva, Odese i drugih zapadnih teritorija u kojima žive milioni građana.

„Upravo zato Putin i tvrdi da su Rusiju pokrali“, naglasio je Kuzmin.

Kao drugi aspekt ukrajinski političar izdvojio je Putinovu tezu o tome da Ukrajina postaje takozvana „anti-Rusija“ i to nakon državnog prevrata koji se dogodio 2014. godine, a kao argument nazvao je ugnjetavanje prava građana koji se pridržavaju opštih kulturoloških, jezičkih i religioznih vrednosti svih Slovena.
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Putin objasnio zašto je napisao članak o Ukrajini: Aktivno se radi na projektu „anti-Rusija“
Kao treći aspekt Kuzmin je naveo Putinove reči: „Rusija neće dopustiti da ukrajinske vlasti koriste nekadašnje ruske teritorije i građane koji žive u njima protiv same Rusije jer će u suprotnom to razrušiti Ukrajinu“, rekavši da agresivna „ukrajinizacija“ građana sa područja gde se mahom govori na ruskom jeziku može dovesti do gubitka ukrajinske državnosti.

„Upravo je na ta tri aspekta vlast u Kijevu trebalo da obrati pažnju. Ne samo vlast, već i politički eksperti i ostali analitičari međunarodne politike. Izgleda da ni spoljnopolitički resor ni administracija predsednika, pa čak ni ukrajinski Savet za nacionalnu bezbednost nisu ništa uspeli da razumeju. Čekaju nas teška vremena“, zaključio je Kuzmin.

Posluštajte ceo članak ruskog predsednika o Ukrajini:
Obrazloženje koje je Putin dao za pisanje članka i trenutak njegovog objavljivanja možete pogledati u intervjuu koji je dao za sajt Kremlja:
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala