Sve boje Crnomorske flote: Kako se Sevastopolj priprema za Dan ruske mornarice

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaDan Severne flote ruske Ratne mornarice
Dan Severne flote ruske Ratne mornarice - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Glavna baza Crnomorske flote u Sevastopolju se priprema za Dan ruske mornarice. U najvećem zalivu grada manevrišu raketna krstarica „Moskva“ kao predvodnik, veliki desantni brod „Azov“, morski tegljač „Ivan Antonov“ i drugi brodovi.
Proslava Dana ruske mornarice počeće 25. jula podizanjem državne i pomorske zastave, kao i konopca sa zastavicama na brodovima Crnomorske flote. Zatim će komandiri flote i rukovodstvo grada položili vence i cveće na Spomenik herojima-braniteljima Sevastopolja 1941-1942. godine na trgu admirala Pavela Nahimova.
Nakon toga će admiral Crnomorske flote Igor Osipov obići sve brodove koji učestvuju u paradi. Parada brodova će se održati u akvatoriji Sevastopoljskog zaliva i činiće je devet brodova: podmornica „Veliki Novgorod“, morski tegljač „Ivan Antonov“, mali raketni brod „Orehovo-Zujevo“, veliki desantni brod „Azov“, fregata „Admiral Esen“, glavni brod gvardijski raketni kruzer „Moskva“, patrolni stražarski brod iz sastava pogranične uprave Federalne službe bezbednosti Rusije i spasilački brod „Komuna“.
Brodovi pomorske flote Rusije na probi parade za Dan ruske mornarice u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Na nebu i vodi: Pripreme za Dan ruske mornarice u punom jeku /video/
U povorci iz zaliva će izaći 12 brodova i čamaca među kojima: raketni brod „Samum“, mali raketni brod „Grajvoron“, veliki desantni brodovi „Cezar Kunikov“ i „Novočerkask“, kao i fregata „Admiral Grigorovič“, saopštila je Crnomorska flota.
Iznad Sevastopolja će proleteti 26 aviona i helikoptera, među kojima će biti helikopter Ka-27, Mi-8AMTŠ, Mi-28n, Ka-52, avioni Su-30SM, Su-34, Su-27, Su-25sm, Be-12 i An-26.
Program proslave Dana ruske mornarice u Sevastopolju će biti promenjen, jer je zbog virusa korona otkazan koncert i vatromet, saopštila je pres služba Crnomorske flote.
Dan Ruske mornarice se obeležava 25. jula, a glavna vojna parada će se održati u Sankt Peterburgu.
Zastava Ruske Federacije vijori se na tvrđavi u Zvečanu. - Sputnik Srbija
Sve o Rusiji

... pročitajte ovde.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala