Putin: Rusija treba da bude lider globalnih promena

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPutin: Rusija treba da bude lider globalnih promena
Putin: Rusija treba da bude lider globalnih promena - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Rusija ne treba samo da odgovori na izazove, nego treba da stremi ka tome da bude lider globalnih promena, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

„Naša zemlja ne treba samo da odgovara na izazove već treba da stremi tome da bude lider globalnih promena. Imamo sve što je potrebno za to. I pri tome, potrebno je rešavati tekuća pitanja, ona se gomilaju svaki dan. Ali, ne sme se zaboraviti na sistemske zadatke, u jedinstvenoj logici dugoročnog razvoja potrebno je uzeti u obzir i jedno i drugo“, rekao je ruski predsednik na sastanku Saveta za strateški razvoju i projekte.

U tom kontekstu Putin je naveo da Rusija pored realnih dostignuća ima i dosta nerešenih problema, a među njima je i siromaštvo, niski prihodi porodica, zdravstvo i drugi.
Prema njegovim rečima, potrebno je stalno postavljati sve ambicioznije ciljeve.
„Potrebno je da stalno podižemo lestvicu, stalno postavljati sve ambicioznije ciljeve i zadatke i ne tražiti opravdanja za odlaganje obećanja datih ljudima“,rekao je Putin.
Pozvao je učesnike sastanka da razmotre dalje korake i planove za period do 2024. godine.
Na sastanku je učestvovao premijer Mihail Mišustin koji je rekao da će vlada danas predstaviti inicijative za socijalno-ekonomski razvoj.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala