Amerika je najveći problem – Partizan sprema novu „bombu“?!

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaKanadski košarkaš Kevin Pengos
Kanadski košarkaš Kevin Pengos - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Košarkaški klub Partizan bi mogao da dovede novo bombastično pojačanje na poziciji plejmejkera u vidu kanadsko-slovenačkog plejmejkera Kevina Pengosa.
Partizan i Pengos, koji ima zavidno evroligaško iskustvo, već su uveliko u pregovorima, preneo je poznati španski novinar Đerar Sole.
Navodno trener Željko Obradović i uprava crno-belih pokušavaju da se dogovore sa Kanađaninom slovenačkog porekla o ugovoru na dve godine, na koliko su prethodno potpisali i Kevin Panter i Zek Lidej, koji su došli iz Olimpije Milano.
Panter i Lidej su imali fenomenalne sezone u italijanskom klubu, a sa crno-belima su potpisali dvogodišnje ugovore, baš kao i povratnik iz NBA Letonac Rodions Kuruks, pa je želja uprave da i sa ostalim pojačanjima potpiše dogovore o dvogodišnjoj saradnji u nadi da će naredne sezone igrati u Evroligi.
Najveći problem Partizanu pravi želja 28-godišnjaka rođenog u Ontariju da se oproba u američkoj NBA ligi, odnosno u nekom od tamošnjih klubova koji se interesuju za njegove usluge.
Ukoliko ne bude otišao u Ameriku, Pengos će moći da bira u koji će klub u Evropi želeti da ode, pošto je minule sezone u Zenitu iz Sankt Peterburga imao najbolju godinu u karijeri.
Statistika od 13,5 poena i 6,7 asistencija po meču donela mu je poziciju u idealnoj petorci regularnog dela sezone EL.
Pengos je, pored Zenita, nastupao još i za Barselonu, Žalgiris i Gran Kanariju.
Podsetimo, Partizan je ove godine na mesto trenera i sportskog direktora doveo Željka Obradovića i Zorana Savića, a od pojačanja pristigli su pomenuti Panter, Lidej i Kuruks, ali i srpski reprezentativac Aleksa Avramović.
Hrvati gledaju u leđa Srbiji i Crnoj Gori – zbog Evropske unije
Bivši šampion Evrope potpisao za crno-bele
Amerikanci „kradu“ iz Srbije – zbog Luke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala