Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Otkriven novi Novakov pakleni plan za Tokio: Ne napada samo jednu, već - dve medalje

© AP Photo / Alberto PezzaliNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser sveta, mogao bi da napadne dve medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ovu informaciju, nehotice je otkrila teniserka Nina Stojanović, poručivši novinarima pred let za Japan da postoji plan da ona i Nole zaigraju u miks dublu na Igrama.
„Igraću singl, dubl sa Aleksandrom Krunić i verovatno miks dubl sa Novakom Đokovićem. To bi meni puno značilo, naučila bih dosta od njega, ukoliko budemo imali priliku da igramo zajedno. Nadam se da ću uspeti da donesem bar jednu medalju“, poručila je Stojanovićeva.
Podsetimo, Novak koji ove sezone dominira na Grend slemovima, gde je direktnim rivalima oteo sva tri trofeja, već je potvrdio učešće na Igrama kada je singl konkurencija u pitanju, dok su Rafael Nadal i Rodžer Federer, kao i mnogi drugi igrači iz Top 10 otkazali učešće.
Samim tim, jasno je da je Đoković prvi favorit za zlatnu medalju, ona koja mu nedostaje da kompletira prebogatu kolekciju trofeja.
Na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine osvojio je bronzu, kada je u polufinalu izgubio od Rafe Nadala, a u borbi za treće mesto savladao Amerikanca Džejmsa Blejka.
Đoković: Prevagnuo je patriotizam
Dok Federer bude slavio rođendan, Đoković će ponovo pisati istoriju
Zverev zapretio Đokoviću i odbrusio Bekeru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala