Medvedev je bio u pravu – gde je novac?

© AP Photo / Kirsty WigglesworthRuski teniser Danil Medvedev
Ruski teniser Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Danil Medvedev, drugi teniser sveta, pre nekoliko meseci javno je izrazio nezadovoljstvo „amerikanizacijom“ Rolan Garosa upitavši – „gde je naš novac?“. Do početka Mastersa u Sinsinatiju ima još mesec dana, ali već sada legitimno je postaviti isto pitanje jer je nagradni fond znatno manji u odnosu na prethodne godine.
Medvedev je bio nezadovoljan što je meč Stefanosa Cicipasa njega bio u večernjem terminu, pošto navijačima, zbog kovid protokola, nije bio dozvoljen ulaz na stadion.
Rolan Garos je takvu odluku doneo jer je „Amazon“ polagao prava na večernje termine, te su čelnici turnira stavili najzanimljiviji duel uveče zbog TV rejtinga.
Danil Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 09.06.2021
Medvedev o amerikanizaciji Rolan Garosa: Gde je naš novac?
„Želim da kažem da je dobro što imamo više sponzora, jer na taj način i mi teniseri viđe zarađujemo. Ali, o čemu se radi. Ove godine ima više navijača na tribinama, tu je i Amazon, a opet je nagradni fond manji za 15 odsto u odnosu na prošlu sezonu. Postavlja se pitanje – gde je novac?“, rekao je Medvedev početkom juna.
Ruski teniser postavio je logično pitanje, na koje očekivano nije dobio odgovor, ali možda će pred Masters u Sinsinatiju prvi ljudi svetskog tenisa objasniti veliku razliku u nagradnim fondovima.
Pogotovo jer će ove sezone nagradni fond biti nešto malo više od 3.000.000 dolara, što je za milion manje u odnosu na 2020. i tri miliona manje u odnosu na 2019.
Ponovo se postavlja pitanje – gde je novac?
Prošle sezone nije bilo navijača u Sinsiju, te organizatori su očekivano spustili fond za dva miliona, ali ove godine biće pun kapacitet i nelogično je što je budžet „skresan“ za još milion.

Nagradni fond u Sinsinatiju:

2019. (pun kapacitet) – 6.056.280 dolara
2020. (bez navijača) – 4.222.190
2021. (pun kapacitet) – 3.028.140
Za sada su teniser tihi, ali kako se bude bližio Sinsinati nema sumnje da će biti oštrih komentara na ovakav trend u tenisu.
​► Medvedev o amerikanizaciji Rolan Garosa: Gde je naš novac?
​► Đoković rečima legendarne Hrvatice objasnio odluku odlaska u Japan
​► „Novak to smatra nepoštovanjem, pokušao sam da mu objasnim“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala