DF: Demokrate novim rezolucijama ne mogu zamaskirati štetu koju su nanele srpskom narodu

© Foto : Demokratski front Lideri Demokratskog fronta
Lideri Demokratskog fronta  - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Iz Demokratskog fronta poručuju da demokrate sa novim rezolucijama ne mogu da zamaskiraju štetu koju su nanele srpskom narodu.
„Politika demokrata koja se ogleda u onoj staroj izreci ’Svačiji drug, ničiji prijatelj‘ ovih dana doživljava fijasko. Pokušavajući da zarad pridobijanja glasova sebe predstave kao zaštitnike svih vera i nacija, postaju predmet podsmeha. Posle izdaje srpskih interesa, glasajući sa DPS-om sramnu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, sada predlažu Rezoluciju o genocidu u Pivi i Velici, i misle da će ovim neiskrenim potezom uspeti da zamaskiraju štetu koju su naneli srpskom narodu”, precizirali su oni.
Iz DF-a ističu da sa druge strane, prozivanje DF-a da neće da ih podrži u njihovom politikanstvu, a koji je ovu rezoluciju predložio mnogo pre demokrata, i koju je, kako oni kažu, Aleksa Bečić zaključao u fioci, predstavlja licemerstvo i nedoraslost bavljenja ozbiljnom politikom.
„U izjavi Demokrata da je DPS nevoljno digao ruku za izglasavanje rezolucije i smene Leposavića možda ima i istine, jer su stari prijatelji još odavno na istom zadatku, pa jedni drugima redovno čine protivusluge”, smatraju oni.
Iz DF-a ocenjuju da je vrhunac političkog tumaranja Demokrata i izjava da su oni izglasali Rezoluciju da srpski narod nije genocidan, iako celokupna javnost dobro zna i tačan naziv i nameru izglasavanja rezolucije.
„Uzaludna vam je priča o nekakvom amandmanu, za koji ste tvrdili da je to nešto što se niko pre vas nije setio, da ste njime spasili srpski narod od etikete genocidnog, a što je kreatorima rezolucije bio i jedini cilj“, navodi se.
Rekli smo vam odmah da ste vi poslužili kao inicijalna kapisla koja će zapaliti i ostale u regionu, pa i šire, da donesu istu antisrpsku rezoluciju, a Vijori Čitaku vas je odmah prozvala i podsjetila kakvi ste i šta ste izglasali. Isto će vam reći i svi oni koji u narednom periodu donesu istu rezoluciju”, naveli su iz DF-a.
„Demokrate, uzaludno vam je pravdanje i lažno kajanje, jer od svih šamara koje ste dobili, najviše boli onaj koji sami sebi niste udarili kada je trebalo”, zaključuj oni.
Mapa Balkana - Sputnik Srbija
Sve o političkim dešavanjima u Srbiji i regionu

Pročitajte ovde

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala