Danijela Štajnfeld uložila prigovor na odluku tužilaštva o Lečiću

© Tanjug / DIMITRIJE GOLL/Zgrada pravosudnih institucija u Katanićevoj u Beogradu
Zgrada pravosudnih institucija u Katanićevoj u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Punomoćnik glumice Danijele Štajnfeld podneo je prigovor na odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu o odbacivanju krivične prijave protiv kolege Branislava Lečića, koju je glumica podnela tvrdeći da ju je silovao 2012. godine.
Prigovor je podnet u zakonskom roku Apelacionom javnom tužilaštvu u Beogradu, potvrdio je za Tanjug punomoćnik Štajnfeldove, advokat Božo Prelević.
Odbačajem krivične prijave postupak se obustavlja, a prigovorom oštećena strana traži da Apelaciono tužilaštvo naloži Višem tužilaštvu da nastavi sa postupkom po krivičnoj prijavi.
Glumica Danijela Štajnfeld  - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
I Danijela Štajnfeld se oglasila posle odbačene prijave
Podsetimo, Više javno tužilaštvo odbacilo je prošle sedmice krivična prijavu Štajnfeldove sa obrazloženjem da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo silovanje, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.
Slučaj je pokrenut zimus, kada je glumica javno optužila Lečića za silovanje i tužilaštvu dostavila krivičnu prijavu uz dokaze.
Lečić je sve negirao, tvrdeći i da je prošao poligraf na ispitivanju u policiji.
Branislav Lečić u policiji - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Prva Lečićeva izjava posle odluke Tužilaštva
Početkom aprila nekadašnja glumica Merima Isaković je u intervjuu „Nedeljniku“optužila Lečića da ju je seksualno napastvovao pre 43 godine, a njen iskaz je tužilaštvo koristilo kao svedočenje.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala