„Novak to smatra nepoštovanjem, pokušao sam da mu objasnim“ /video/

© AP Photo / Tertius PickardBoris Beker
Boris Beker - Sputnik Srbija, 1920, 19.07.2021
Pratite nas
Boris Beker, bivši nemački teniser, govorio je o Novaku Đokoviću i njegovoj želji „da ga svi vole“.
Beker je osvrnuo na nedavna dešavanja sa Vimbldona i Novakove komentare, gde je srpski teniser istakao da „u 90 odsto slučajeva, ako ne i više, igra protiv protivnika i protiv publike“.
Pročitajte još Đoković o britanskim provokacijama: Morao sam da im pokažem gde im je mesto
To da Novak nije miljenik publike na Zapadu nije tajna, štaviše – o tome se konstantno priča, a argument toga da ga jedan deo sveta ne voli koliko Rodžera Federera i Rafaela Nadala koristi se čak i u raspravama o tome ko je najveći svih vremena (GOAT).
Beker, inače bivši trener najboljeg tenisera planete, objašnjava kako Novak manjak ljubavi od publike neretko smatra nepoštovanjem, kao i da bi voleo da ga publika više podržava.

„Meni je normalno da ne želite samo da vas poštuju, već i da vas vole jer ste toliko dugo na najvišem mogućem nivou. Ali, to često nije do njega, on je najbolji na svetu i publika često navija za autsajdera“, rekao je Beker u podkastu „Eurosporta“.

Iako je publika najčešće na strani Nadala i Federera u međusobnim susretima sa Novakom, neretko podržava i ostale Srbinove protivnike, one dosta manje popularne i uspešne.
„Novak to gotovo pa da smatra nepoštovanjem, to jer ne navijaju za njega. Pokušao sam da mu objasnim nekoliko puta da oni samo navijaju za autsajdera, a ne toliko protiv njega“, dodao je Nemac.
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
„Imaš super hranu, a ne koristiš začine“: Gerić za Sputnjik o mentalnoj pripremi i Đokovićevom inatu
Beker se osvrnuo i na putanju Aleksandera Zvereva, najboljeg nemačkog tenisera koji je na Vimbldonu doživeo neočekivani poraz u osmini finala od Feliksa Ože-Alijasima.
„On i dalje pravi iste greške, to je ono što najviše nervira. Svaki neuspeh mu je popločan istim greškama i slabostima. Njemu nije bitno kako se protivnik zove. Zverev ne uspeva zbog Zvereva, a ne zbog protivnika“, objasnio je sedmostruki Grend slem šampion.
Uprkos tome, Beker je svog dvadesetčetvorogodišnjek sunarodnika nazvao „vođom naredne generacije“.
„On to ne mora da krije od bilo koga, ali mora da prestane da pravi iste greške, jer ih on ponavlja na svakom Grend slemu. U bitnim trenucima meča on je previše pasivan, stoji iza osnovne linije i nada se da će protivnik pogrešiti. To možda jeste dovoljno protiv slabije rangiranih igrača, ali oni bolji ne prave takve greške“, podvukao je Nemac.
Pojavio se novi dokaz da je Novak uspešniji od Federera i Nadala
Čuvene dame najavile Federerov kraj
Legenda stala u odbranu Đokovića: „Tenis nije rijaliti!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala