Vučić: Na prekretnici smo; Vulin: Vreme je za srpski svet

© Tanjug / JADRANKA ILICAleksandar Vučić i Aleksandar Vulin na konvenciji Pokreta socijalista
Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin na konvenciji Pokreta socijalista - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Predsednik Srbije i lider SNS-a Aleksandar Vučić izjavio je, na konvenciji Pokreta socijalista povodom 13 godina postojanja te stranke, da će naredni izbori koji će biti održani u martu ili aprilu, biti prekretnica za budućnost Srbije, na kojima će se odlučiti hoće li Srbija ići napred ili u prošlost.
„Računamo na Pokret socijalista u budućnosti. Manje me interesuju političke stranke, mnogo više ljudi i Srbija. Verujem da ćemo sa vama graditi budućnost. Računamo na vašu borbenost, vašu snagu, kao što možete da računate na našu“, istakao je Vučić.
Vučić je ocenio da ne postoje laki izbori i primetio kako su oni laki samo za one koji gube, a da su za sve ostale, posebno one koji pobeđuju, teški.
© Tanjug / JADRANKA ILICAleksandar Vučić se obraća na konvenciji Pokreta socijalista
Aleksandar Vučić na konvenciji Pokreta socijalista - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Aleksandar Vučić se obraća na konvenciji Pokreta socijalista
„Bićemo pritisnuti sa svih strana“, kazao je Vučić i dodao da će mnogi, i spolja, tražiti svoje kandidate.
„Ne želim da se udvaram, dodvoravam i sarađujem sa onima koji imaju svoje gazde i koji primaju novac iz inostranstva. Jedini naš gazda su građani, i ne interesuju me nikakvi ambasadori i njihovi ministri“, poručio je Vučić.
On je naveo da Pokret socijalista ne vidi kao obične koalicione partnere, već iskrene saborce u borbi za jaku, modernu i slobodnu Srbiju, preneo je Tanjug.

Vulin: Zadatak ove generacije političara je stvaranje srpskog sveta

Predsednik Pokreta socijalista i ministar policije Aleksandar Vulin pozvao je Vučića da se ponovo kandiduje na predstojećim izborima za predsednika zemlje i poručio da samo njegovo političko vođstvo garantuje opstanak i ujedinjenje srpskog naroda.
Vulin je poručio da je zadatak ove generacije političara stvaranje, kako je naveo, srpskog sveta i da objedini Srbe gde god oni budu živeli.
© Tanjug / JADRANKA ILICAleksandar Vulin na konvenciji Pokreta socijalista
Aleksandar Vulin na konvenciji Pokreta socijalista - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Aleksandar Vulin na konvenciji Pokreta socijalista
Kako je istakao, narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, „Oluje“, martovskog pogroma, nema pravo da svoju sudbinu preda drugima u ruke.
„A da bi srpski svet nastao, Srbija mora da bude ekonomski uspešna, dobro vođena, da ima vojsku koja je u stanju da je sačuva, a da bi sačuvali takvu Srbiju, moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi“, istakao je Vulin.
Takođe, poručio je Vučiću da je davno bilo kada je dva puta srpski narod pravio tuđe države i svaki put u njih ulazio bez jasnog vođe i političke organizacije koja će Srbe objediniti i usmeriti.
„Nemojte da u ovoj generaciji dozvolimo da se to više ikad ponovi. Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo i Srbe gde god da žive i da već jednom ispunimo san i da generacija Srba od Karađorđa na ovamo bude jedno, da budemo jedno kao što smo zaslužili da budemo. Predsedniče, odgovornost je na vama“, kazao je Vulin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala