Vanredna situacija na delu opštine Petrovac na Mlavi /foto/

© Jutjub/ Vecernje novostiPoplava, Petrovac na Mlavi
Poplava, Petrovac na Mlavi - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Na delu teritorije opštine Petrovac na Mlavi danas je proglašena vanredna situacija zbog obilnih padavina tokom jučerašnjeg i današnjeg dana, objavljeno je na zvaničnom internet sajtu te opštine.
Štab za vanredne situacije na osnovu analize trenutne situacije na delu područja opštine ugroženom opasnošću izazvanom obilnom kišom u periodu 17. i 18. jula predlaže predsedniku opštine da donese odluku o proglašenju vanredne situacije u naseljima Dobrinje, Vošanovac, Lopušnik, Bošnjak, Tabanovac, Busur i Burovac, koja stupa na snagu 18. jula, navodi se u zaključku Štaba.
Dodaje se da su obilne kiše u ovim naseljima izazvale bujične vode, slično kao 2018. godine.
„U samom Busuru, odnosno jezeru došlo je do kontrolisanog prelivanja brane, gde je višak vode sa nje odveden kanalima nizvodno. Nedavnom izgradnjom nove prelivne brane i kaskada na bujičnim potocima koji dolaze sa obližnjih brda, potpuno je umanjena opasnost od većih poplava i šteta“, piše se u zaključku Štaba za vanredne situacije opštine Petrovac na Mlavi.
Dodaje se da je zbog izlivanja reke Busur i bujičnih potoka saobraćaj na regionalnim putevima u selima Tabanovac, Dobrinje i Burovac neko vreme bio u prekidu, prenosi Tanjug.
Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Provala oblaka u Beogradu – poplavljene kuće, nevreme i u Novom Sadu – ulice prekrivene ledom /video/
Nevreme u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Nevreme hara jugom Srbije: Pao grad veličine jajeta, zaustavljen saobraćaj /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala