Provala oblaka u Beogradu – poplavljene kuće, nevreme i u Novom Sadu – ulice prekrivene ledom /video/

© SputnikNevreme
Nevreme - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Jako nevreme, praćeno pljuskovima i ponegde gradom, zahvatilo je Beograd večeras oko 17.30 časova i ponovo oko 20:30 časova. Veliko nevreme pogodilo je i delove Novog Sada.
Veći deo prestonice pogodio je jak pljusak, praćen grmljavinom. Kiša i dalje pada u većem delu grada, a pojedinim beogradskim ulicama teku potoci vode.
Oko 20 kuća poplavljeno je u beogradskom naselju Vojvode Vlahović, javljaju mediji. Kako navode, obustavljen je i autobuski saobraćaj u ovom naselju.
RHMZ je pre početka snažnog pljuska u Beogradu izdao hitno upozorenje da se u narednih sat vremena na području Novog Sada i okoline očekuju obilniji pljuskovi sa grmljavinom, lokalna pojava grada i kratkotrajno jak vetar.
Nevreme u Srbiji - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Nevreme hara jugom Srbije: Pao grad veličine jajeta, zaustavljen saobraćaj /video, foto/
Veliko nevreme pogodilo je i delove Novog Sada, duvao je olujni vetar i padao je grad, zbog čega su uništene fasade, a vetar je obarao drveće i bandere.
Najgore je bilo u šajkaškom delu, kao i u sremskom delu grada oko Beočina i Banoštora.
Kako prenosi sajt NS uživo, najjači grad pogodio je Mošorin, dok je u Kaću i Budisavi vetar čupao drveće i bandere, zbog čega su na teren izašli novosadski vatrogasci.
Ulice Mošorina bile su bele od leda, a grad veličine lešnika padao je i u Kovilju, Beočinu, Banoštoru i Futogu. Neke od fasada kuća su oštećene, a naneta je i velika šteta usevima.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala