Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Novaku se crta put ka zlatu na OI – otkazao još jedan igrač iz Top 10!

© AP Photo / Alberto PezzaliNajbolji teniser sveta Novak Đoković
Najbolji teniser sveta Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Sve je više tenisera iz Top 10 koji otkazuju učešće na Olimpijskim igrama, što ide u prilog Novaku Đokoviću koji juriša na zlato, koje mu nedostaje da upotpuni prebogatu kolekciju. Poslednji u nizu koji je otpao, jeste Italijan Mateo Beretini.
Novak Đoković i Mateo Beretini odmerili su snage u finalu Vimbldona, u kojem je posle četiri seta slavio srpski as, ali je taj meč pokazao da 25-godišnji Italijan poseduje ogroman kvalitet i da će u budućnosti sasvim sigurno osvajati Grend slem titule.
Novak Đoković i Federiko Korija u Beogradu - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
„On nije Supermen, nije ni Betmen...“
Ipak, povreda butnog mišića koju je već tada imao, uslovila ga je na mirovanje, i najmanje 15 dana će morati da zaboravi na reket i žutu lopticu, što automatski sa sobom povlači to da Beretini neće moći da zaigra na Olimpijskim igrama u Tokiju.
Prema pisanju uglednog italijanskog lista Korijere delo Sport, Beretini se odlučio na ovakav potez kako bi što spremniji dočekao US Open.
Podsetimo, osim italijanskog tenisera učešće na Igrama u Japanu koje počinju 23. jula već su otkazali Rafael Nadal, Rodžer Federer, Dominik Tim, Nik Kirjos, Stan Vavrinka, Miloš Raonić, Bautista Agut.
Novak Đoković se takođe dvoumio da li da putuje u Japana na OI zbog zgusnutog rasporeda i brojnih ograničenja zbog pandemije virusa korona, ali je na kraju doneo odluku da se bori za zlato.
Prvom teniseru sveta najveći rivali na putu ka, toliko željenoj, zlatnoj medalji, biće Medvedev, Cipas i Zverev.
Ništa od prvenca – Krajinović bez šanse u finalu Hamburga
Šta se desi kada hoćete da „srušite snove“ Novaka Đokovića?
Čovek koji je zamrzeo tenis /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala