Nepogode širom Srbije: Potoci vode u Kruševcu, na Goliji pokrenuta klizišta, poplave u Šapcu /video/

Pratite nas
Nakon nekoliko upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda, snažno nevreme pogodilo je sinoć Srbiju, a pljuskovi, grmljavina, grad i olujni vetar već su napravili ozbiljnu štetu u gradovima širom zemlje.

Nevreme u Blacu i Ivanjici

Snažno nevreme pogodilo je danas opštine Blace i Ivanjicu. Grad veličine lešnika padao je petnaestak minuta i naneo veliku štetu poljoprivrednim kulturama, preneo je RTS. Najteže je u selima Kaševar i Trbunje, gde je stradao skoro celokupan rod šljiva.
Kiša je na području Golije pokrenula klizišta, a neprohodni su putevi u pravcu sela Bratljevo, Gledica, Vučak.

U Šapcu se ulice pretvorile u jezera

Područje grada Šapca zahvatio je jak pljusak praćen gradom. Najnovije poplave u Šapcu, koje je pratila provala oblaka, uticale su da kanalizacioni sistem, inače preopterećen, postane prenapregnut i ni blizu kadar da primi sve količine vode.
Zbog toga su, na nekoliko lokacija u gradu, podrumi u čitavim stambeno poslovnim prostorima puni vode.
Nova količina padavina posle jučerašnjeg nevremena, dodatno otežava oticanje vode koje se u pojedinim delovima grada zadržava na kolovozima.

Kruševac pod gradom, potoci vode u Lebanu

Nevreme praćeno jakim pljuskovima pogodilo je i Kruševac. Oluja se sa snažnim vetrom, obrušila se i na Lebane.
Kako se vidi na snimcima sa društvenih mreža, ulice su potpuno prazne, na njima se već stvaraju potoci, a vetar duva tolikom jacinom da je počeo da nosi i kontejnere. Od jačine oluje, i drveće se povija, ali informacija o tome da li je počinjena šteta još nema.

Pljuskovi i u Beogradu

Jaka kiša počela je da pada i u glavnom gradu. Velika količina voda prijavljena je u Batajnici, a i na Voždovcu su jake padavine.
Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za jugoistočnu Srbiju na vremenske nepogode.
Na području Topličkog, Rasinskog i Nišavskog okruga očekuju se lokalni pljuskovi sa grmljavinom uz veliku količinu padavina za kratko vreme, pojavu grada i olujnog vetra.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala