Gaf mogućeg naslednika Merkelove: Smejao se dok je obilazio poplavljene oblasti, javnost zaprepašćena

© AFP 2023 / SEBASTIEN BOZONArmin Lašet
Armin Lašet - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Armin Lašet, jedan od glavnih kandidata za naslednika kancelarke Angele Merkel, izvinio se nemačkoj javnosti nakon što ga je kamera uhvatila kako se tokom obilaska polavljenih područja iza predsednika Franka-Valtera Štajnmajera, koji se u tom trenutku obraćao javnosti.
Lašet je izazvao brojne reakcije na društvenim mrežama nakon što ga je kamera uhvatila da se smeje prilikom posete poplavljenim područjima, odnosno gradu Efštatu, dok je razgovarao sa nekoliko ljudi iza predsednika Štajnmajera, koji je u tom trenutku obećavao pomoć žrtvama poplava, koje su Nemačkoj odnele najmanje 130 života, preneo je Blumberg.
Američka agencija ocenjuje da je ovo potencijalna sramota za Lašeta, koji vodi vladajuću Hrišćansko-demokratsku uniju (CDU) i kandidat je da Merkelovu zameni na parlamentarnim izborima 26. septembra.
On je kasnije rekao da je zažalio što je "ostavio takav utisak koji se stvorio tokom jedne konverzacije".
Lašet, premijer teško pogođene pokrajine Severna Rajna-Vestsfalija, razgovarao je sa članom njegove delegacije i u jednom trenutku je prasnuo u smeh.
"Ovo nije bilo primereno, izvinjavam se", poručio je Lašet putem Tvitera, nakon što su ga politički rivali i korisnici društvenih mreža kritikovali.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala