Bivši šampion Evrope potpisao za crno-bele

© AFP 2023 / ETHAN MILLEREkpe Judo
Ekpe Judo - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2021
Pratite nas
Nekadašnji košarkaš Fenerbahčea, kojeg je tražio Partizan na čelu sa Željkom Obradovićem, potpisao je ugovor sa Virtusom. Bivši prvak Evrope tako je obukao crno-beli dres, ali ne kluba iz Humske, već iz Bolonje.
Prethodnih dana konstantno se pisalo o tome da je iskusni Judo velika želja Partizana i legendarnog trenera Obradovića sa kojim je uspešno sarađivao, ali se on na kraju odlučio za odlazak na Čizmu.
Košarkaš visok 208 centimetara sa zavidnim NBA iskustvom i preko 400 odigranih utakmica, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Virtusom, prvakom Italije, koji je do titule predvodio nekadašnji selektor Srbije Saša Đorđević, s kojim kasnije nije produžen ugovor.
„Na kraju pregovora koji su se zakomplikovali interesovanjem nekoliko klubova iz Evropkupa i Evrolige, Ekpe Judo je izabrao Virtus iz Bolonje. Igrač sa 400 NBA utakmica iskustva, dvogodišnjim iskustvom u Evroligi, titulom u tom takmičenju i MVP priznanjem, uz još dve titule prvaka Turske. Doneće našem rosteru ambiciju pobedničkog mentaliteta i iskustva sa najvišeg nivoa“, poručio je generalni menadžer Virtusa Paolo Ronci.
Podsetimo, Judo je uz Bogdanovića i Kalinića bio jedan od ključnih igrača koji su u dresu Fenerbahčea 2017. godine pokorili Evropu.
Osim Evrope i NBA lige, Judo je igrao i u Kini prethodne dve godine.
Amerikanci „kradu“ iz Srbije – zbog Luke
„Grčka nakaza“ na korak do prve titule, Finiks na ivici tragedije! /video/
Vreme je da Amerika čuje vapaje i pogleda ka Evropi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala