„Vidimo se“: Otkrivena prva „meta“ najnovijeg ruskog lovca

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaBritanski razarač u Crnom moru
Britanski razarač u Crnom moru - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Prva „meta“ novog ruskog aviona, koji će ruska odbrambena korporacija „Rosteh“ predstaviti 20. jula na međunarodnom avio-kosmičkom salonu MAKS-2021, je strani borbeni brod koji podseća na britanski razarač „Defender“ („tip 45“).
Na zvaničnoj stranici „Rosteha“ na Fejsbuku objavljena je fotografija na kojoj je prikazan deo trupa ruskog lovca dok leti iznad mora. Ispod trupa je instalirana optičko-radarska stanica nove vrste na čijoj se površini vidi odraz vojnog broda koji liči na britanske razarače „tip 45“.
„Vidimo se“, napisano je na fotografiji.
Izvor iz odbrambeno-industrijskog kompleksa potvrdio je Sputnjiku da je na slici očigledno vidljiv „optičko-elektronski nišan koji je ugrađen u avion“. Prema njegovim rečima, takva oprema se koristi „za navođenje avijacionih sredstava za uništavanje“ kako bi izveli udar na kopnene i pomorske mete.
Avioni Su-25BM iznad Moskve tokom generalne probe za Paradu pobede povodom 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Ruska kompanija objavila fotografiju najnovijeg vojnog aviona
Prema navodima drugog izvora iz odbrambenog kompleksa, „Rosteh“ pravi prvi u Rusiji laki višenamenski lovac pete generacije s jednim motorom. Novi avion sa smanjenom vidljivošću za radare i super manevarske sposobnosti trebalo bi da ima uzletnu masu najviše 18 tona, a maksimalna brzina aviona će biti veća od dva maha.
Pročitajte još:
Ruska fabrika pravi avionsku raketu „dva u jedan“: Probija bunkere, ni ukopavanje ne pomaže
Američki mediji: Ruska „Bušilica“ – novo super oružje protiv neprijatelja u pokretu
Obala reke Moskve ispod zidina Kremlja - Sputnik Srbija
Rusija
1 Maj, 23:01
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala