Nurkić hteo da vakciniše celu BiH, ali mu američki zakon to nije dozvolio: „Ljudski rod je omanuo“

© AFP 2023 / STEPH CHAMBERSJusuf Nurkić
Jusuf Nurkić - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić otkrio je da je pokušao da od Sjedinjenih Američkih Država otkupi vakcine protiv kovida-19, ali da mu to nije dozvoljeno.
Centra Portland Trejlblejzersa je žestoko pogodio virus korona, s obzirom da je usled pandemije izgubio nekoliko članova porodice.
Korona je napravila veliki problem u Bosni i Hercegovini, pa je Nurkić, koji godinama živi i radi u Americi, želeo da pomogne.
„(U Americi) imaju donacije, ali nedovoljno da bi se svi vakcinisali. Pokušao sam da kupim (vakcine) za celu zemlju. Smislio sam kako da to finansiram, sve sam isplanirao... Ali, i dalje nismo mogli da to sprovedemo u delo“, rekao je Nurkić, a preneo „ESPN“.
Dvadesetšestogodišnjak iz Tuzle je objasnio zašto nije uspeo da kupi vakcine za, kako je naveo, celu BiH.
„I da pronađemo dovoljno vakcina, zakon Sjedinjenih Američkih Država kaže da sve dok svi Amerikanci nisu vakcinisani, oni vakcine ne smeju da prodaju. Tako da ne znam šta više mogu da uradim. Stvarno sam pokušao sve“.
On je istakao problem sa time koliki procenat stanovništva u Americi nije vakcinisan.
„Sve te zemlje pate, a onda imate SAD, očigledno 'broj 1' u svetu, koje imaju vakcine, ali ljudi ne žele da se vakcinišu. Osećam se kao da je ljudski rod omanuo, jer mislim da bi sve te zemlje trebalo da dobiju barem jedan deo vakcina, zar ne?“, zapitao se Jusuf.
Jusuf Nurkić - Sputnik Srbija, 1920, 19.04.2021
„Lovac na naciste“ reagovao zbog Nurkića i Pavelićeve džamije: „Ako je hteo da podrži ustaše...“
U tekstu pomenutog portala se navodi da je Nurkić prošle godine, pre ulaska u tadašnji „mehur“ plej-ofa NBA lige, saznao da mu je baka obolela od korone.
„Posle 17 dana borbe je preživela kovid, a onda je 19. dana dobila srčani udar. Nisam mogao da verujem“, prisetio se Nurkić, koji je to saznao na putu ka utakmici.
„Tada sam poželeo da mogu da odem na avion i pojavim se na sahrani. Iskreno, da mogu da se vratim mu prošlost, to bih i uradio. Teško je kada ste toliko daleko...“.
Divac je morao da radi sa neznalicom, navijači ga mole da ne povuče novi poguban potez
„Ludi Srbin“ priznao: Tako je, „krao“ sam od Željka i Dude /video/
Sin Partizanove legende traži put do Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala