Evropa „napadnuta“ — s neba: Očekuju li se poplave u Srbiji?

© AP Photo / Michael ProbstPoplave u Nemačkoj
Poplave u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Nezapamćene poplave pogodile su pojedine delove Zapadne Evrope. Sa druge strane, RHMZ danima upozorava na jake pljuskove u Srbiji. Sektor za vanredne situacije MUP-a Srbije preduzeo je mere opreznosti.
"U skladu sa upozorenjem RHMZ-a, Sektor za vanredne situacije uputio je upozorenje svim svojim organizacionim jedincama da u svojim lokalnim štabovima za vanredne situacije preduzmu mere pojačanog stepena opreznosti i spremnosti nadležnih komunalnih službi i ostalih subjekata koji su osposobljeni za reagovanje u vanrednim situacijama, a u cilju spremnosti za eventualno suočavanje sa rizikom i posledicama koje sa sobom mogu doneti", kažu za B92 iz Sektora za vanredne situacije.
Poplave u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Apokaliptične scene u Evropi: Poplave odnele 150 života /video, foto/
Kako dalje navode, ono što se trenutno preduzima, a tiče se reagovanja, pripadnici Specijalističkih timova biće stavljeni u pripravnost, ukoliko bude takvih najava od RHMZ-a, kako bi se brzina reagovanja smanjila i adekvatno reagovalo.
Naglašavaju da građani treba da prate sva obaveštenja i savete zvaničnih institucija i nadležnih organa i lokalnih štabova za vanredne situacije.
"Sektor za vanredne situacije sačinio je Porodični priručnik za ponašanje u vanrednim situacijama koji je besplatno dostupan na sajtu Sektora za vanredne situacije gde je jasno definisano i opisano ponašanje i reagovanje građana na elementarnu nepogodu, u ovom slučaju i na poplave", dodaju.
Upitani da li se poplave, nakon što su pogodilo Evropu, očekuju i kod nas, odgovaraju:
"Za sada pratimo najave RHMZ-a i u stalnom smo kontaktu sa "Srbijavodama", takođe pratimo situaciju i u okruženju, te ćemo u skladu sa tim delovati i reagovati".
Naglašavaju da građani treba da prate sva obaveštenja i savete zvaničnih institucija i nadležnih organa i lokalnih štabova za vanredne situacije.
Poplava u Nemačkoj - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Haotične scene u Nemačkoj: Voda nosi sve pred sobom, najmanje 58 mrtvih /video, foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala