Dok anđeli spavaju: Prof. dr Dušan Stanojević – Kralj operacione sale /prvi deo/

Dok anđeli spavaju: Prof. dr Dušan Stanojević - Kralj operacione sale porodio 30.000 žena
Pratite nas
Gost najnovije emisije „Dok anđeli spavaju“ je prof. dr Dušan Stanojević, specijalista ginekologije i akušerstva, vodeći lekar u oblasti ginekološke hirurgije u našoj zemlji koji je u svojoj karijeri obavio između dvadeset i trideset hiljada operacija i porodio oko 30.000 žena.
Dr Stanojević je sa autorkom Marinom Rajević Savić razgovarao o izazovima i lepoti svoje profesije, o tome zašto ga zovu „kraljem operacione sale“, ali i ljudima koji su, svaki na svoj način, uticali na njegov život.
Poeziju mu je, kaže, približio njegov veliki prijatelj, čuveni direktor Beogradskog zoološkog vrta, pokojni Vuk Bojović. Veliki je ljubitelj životinja i poznat je, između ostalog, i po tome što je obavio veliki broj komplikovanih porođaja kod životinja. Posebno je ponosan na to što je othranio orla lešinara, kojeg je vrlo teško othraniti u uslovima ZOO vrta.
Dr Stanojević rođen je u Ivanjici, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu, gde je 1986. prvo postao asistent, a kasnije i redovni profesor. Dugi niz godina bio je načelnik porodilišta u GAK Narodni front, a od 2006. do 2013. godine i direktor ove klinike. Objavio je više radova u domaćim i stranim časopisima i učestvovao u pisanju brojnih domaćih i stranih udžbenika iz ginekologije i akušerstva.
Emisiju možete pratiti na portalu i jutjub kanalu Sputnjika Srbije i slušati na talasima radija Studio B u 21 sat.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala