Argentina: Posle „Sputnjika Ve“ stiče se dugoročni imunitet

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaAmpule sa vakcinom "Sputnjik Ve"
Ampule sa vakcinom Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Više od 90 odsto vakcinisanih „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) vakcinom u Argentini steći će dugoročni imunitet, pokazala su istraživanja sprovedena u toj zemlji.

„Novi podaci argentinskog Nacionalnog naučno-tehničkog saveta za ispitivanja pokazuju da posle vakcinacije ‘Sputnjikom ve’ dolazi do formiranja tzv. T-ćelijskog (limfocitnog) imuniteta u više od 90 odsto slučajeva što potvrđuje dugoročnost zaštite od kovida“, navodi se na Telegram kanalu „Sputnjnika Ve“.

Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ , koju proizvodi Naučno-istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, odobrena je u skoro 70 država sa ukupnom populacijom od preko 3,4 milijarde ljudi. „Sputnjik Ve“ zauzima drugo mesto u svetu po broju odobrenja koja su dali vladini regulatori.
Efikasnost vakcine iznosi 97,6 odsto na osnovu analize podataka o 3,8 miliona vakcinisanih državljana Rusije, što je više nego što je prethodno objavio medicinski časopis „Lanset“ (91,6 odsto).
Vakcina Sputnjik Ve - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Rusija: Vakcina „Sputnjik Ve“ je bezbedna i po trudnoću i po reprodukciju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala