Pentagon u teškoj situaciji zbog ruskog hipersoničnog oružja - objavio američki list

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaTestiranje ruske hipersonične rakete "Cirkon"
Testiranje ruske hipersonične rakete Cirkon - Sputnik Srbija, 1920, 17.07.2021
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države suočavaju se sa ozbiljnim poteškoćama dok pokušavaju da sustignu Rusiju i Kinu u razvoju hipersoničnog oružja, prenosi američki portal „Nešenal interest“.
Autor članka Mark Episkopos ističe da američki analitičari i dalje nemaju usaglašeno mišljenje po pitanju značaja hipersoničnog oružja za vojni potencijal zemlje. Ekspert se poziva na izveštaj istraživačke službe američkog Kongresa u kome se navodi da je Vašington poslednjih godina povećao finansiranje programa za razvoj te vrste oružja.
Vašington, američke zastave - Sputnik Srbija, 1920, 11.06.2021
Kakva se opasnost krije iza novog slogana Bele kuće: Amerika se vratila
Kako se ističe, jedan od razloga je povećani potencijal Rusije i Kine. Pritom, dok Moskva i Peking računaju na hipersonične sisteme s fokusom na nuklearno oružje, Vašington ih uglavnom razvija za taktičku primenu. To zahteva veću preciznost i sama po sebi je složenija, navodi se u izveštaju.
Zamenik ministra odbrane SAD za istraživanje i razvoj Majkl Grifin oštro je govorio o potencijalnim problemima u aktuelnoj situaciji.

„Sjedinjene Američke Države ne poseduju sisteme koji bi mogli da izlože Kinu i Rusiju opasnosti u potrebnoj meri, a mi nemamo zaštitu od njihovih sistema“, rekao je zamenik tokom obraćanja u Kongresu.

Zastava SSSR - Sputnik Srbija, 1920, 10.06.2021
Početak kraja imperije: Amerika se raspada kao nekad SSSR /video/
Zbog nejasnoća u zadacima Pentagon se suočio sa problemima prilikom stvaranja hipersoničnog oružja, koji su prvenstveno povezani sa finansijama. Mnogi eksperti pozivaju da se ti sistemi uključe u sporazum o kontroli naoružanja ili da se sklope novi dogovori kako bi se smanjila ili potpuno zabranila testiranja tih sistema.
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala