U Poljskoj se uplašili novog "ruskog oružja"

© Sputnik / Sergeй Pivovarov / Uđi u bazu fotografijaDržavljani Uzbekistana na stanici Prvomajska u Rostovu na Donu
Državljani Uzbekistana na stanici Prvomajska u Rostovu na Donu - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Zaoštravanje situacije sa migrantima na belorusko-litvanskoj granici imaće teške posledice za celu Evropu, ali razlog tome možda nisu akcije Minska, piše list "Myśl Polska".
Prema rečima autora članka Anžeja Zapalovskog, većina gleda na ovu krizu kao na odgovor predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka na sankcije i podršku Zapada beloruskim opozicionarima. Štaviše, novinar je siguran da je ovo zagrevanje pred pravi "izbeglički udarac" iza kojeg, navodno, stoji Moskva.

Po njegovim rečima, ovakvo "oružje" poseduju samo Rusija i Turska, uzimajući u obzir njihove "propustne mogućnosti". Zapalovski je naglasio da je za realizaciju ovakvih akcija bolje iskoristiti Ukrajinu, nego Minsk, jer Kijev ne kontroliše veliki deo teritorije na istoku zemlje.

Autor članka je naglasio da, bez obzira na sporazum između Poljske i Ukrajine o readmisije, Kijev ga ne može realizovati zbog velikog talasa migranata. Ako Moskva i Ankara otvore "istočnu rutu" i tim samim izazovu migrantsku krizu, Poljska kao i ostala Evropa, biće bespomoćna.
Veliki broj migranata neće moći da zaustavi ni vojska, dok migranti neće moći nigde da se šalju. Pri tom, ne može se očekivati ni pomoć SAD ni EU, pošto će se svaka država pokušati da se zatvore pred ovim problemom, zaključio je Zapalovski.
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Izbeglički kamp u Litvaniji - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Litvanija gradi „zid“ na granici sa Belorusijom zbog migranata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala