Slučaj „zastava“: Dodik podnosi tužbe i krivične prijave protiv sudija Ustavnog suda BiH

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad  Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će podnetu tužbu protiv sudija Ustavnog suda BiH, koji, kako je istakao, stalno dokazuje da je politički organ i da radi neustavno.
„Pokrenuo sam pitanje zastave, samo da bi se videlo da taj ustavni sud ne odlučuje po Ustavu, nego odlučuje po nekim svojim kriterijumima. Nigde nema dokaza da je Predsedništvo BiH, za šta je bilo nadležno, potvrdilo odluku o Zakonu o zastavi i njima to nije bilo dovoljno, što je zakonski i ustavni osnov da Predsedništvo usvoji zakon o zastavi, a oni su smatrali da to nije potrebno“, rekao je Dodik, prenosi RTRS.
On je naglasio da je „nepodnošljivo na taj način odnositi se prema samom ustavu, koji treba da brane“.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 29.05.2020
Dodik: Ustavni sud BiH je kriminalna organizacija
Dodik je poručio da će kao član Predsedništva BiH podneti za svakog od tih sudija krivičnu prijavu za kršenje Ustava i zloupotrebu položaja i ovlašćenja, i za strane i domaće sudije.
„Za domaće, ovde, a strane, videćemo, u zemljama iz kojih dolaze“, rekao je Dodik.
On je istakao da „ovo nema nikakvog smisla“ i da je sve ovo „lakrdija u BiH“.
„Zakonski uslov je da Zakon o zastavi bude usvojen u parlamentu i da ga potvrdi Predsedništvo Bih koje to nikada nije uradilo i oni kažu da je to u redu“, zaključio je Dodik.
Ustavni sud BiH utvrdio je da je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, u saglasnosti sa Ustavom BiH, saznaje Srna.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala