Šef policije Kolumbije ukazao na mogućeg naručioca ubistva predsednika Haitija

Pratite nas
Bivši zvaničnik haićanskog Ministarstva pravde Žozef Feliks Badio mogao je da naredi ubistvo predsednika Haitija Žovenela Moiza, izjavio je danas šef kolumbijske policije general Horhe Vargas.
Predsednik Haitija Žovenel Moiz ubijen je kada su atentatori naoružani puškama upali u njegovu privatnu rezidenciju u brdima iznad Port-o-Prensa 7. jula, preneo je Rojters.
Istraga o Moizovom ubistvu prošle nedelje do sada je otkrila da je Badio možda izdao naredbu tri dana pre napada na predsednika, rekao je Vargas u audio poruci.
Prema Vargasu, Badio je mogao da izda naredbu da se ubiju bivši kolumbijski vojnici Dubernej Kapador i Nemac Rivera, koji su u početku kontaktirani radi obavljanja bezbednosne službe, preneo je Tanjug.
Osumnjičeni za ubistvo predsednika na Haitiju - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pentagon potvrdio: Osumnjičeni za ubistvo predsednika Haitija obučavani u SAD
„Pre nekoliko dana, očigledno tri, Džozef Feliks Badio, koji je bio bivši zvaničnik Ministarstva pravde (Haitija), koji je radio u antikorupcijskoj jedinici u okviru opšte obaveštajne službe, rekao je Kapadoru i Riveri da moraju da izvrše atentat na predsednika Haitija“, rekao je Vargas.
Prema navodima haićanskih vlasti, u grupi atentatora bilo je 26 Kolumbijaca i dva Haićana.
Osamnaest Kolumbijaca je uhapšeno, dok je petorica u bekstvu, a trojica, uključujući Kapadora su ubijeni, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala