Lončar: Nevakcinisani da plaćaju lečenje - logičan zahtev

© REUTERS / MARKO DJURICAKovid odeljenje Kliničko-bolničkog centra u Nišu
Kovid odeljenje Kliničko-bolničkog centra u Nišu - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Sasvim je logičan zahtev lekara da nevakcinisani građani sami plaćaju deo troškova lečenja od korona virusa, jer ima dovoljno vakcina, a mogu i da biraju koju će, izjavio je danas ministar zdravlja dr Zlatibor Lončar.
On je rekao da takav zahtev ne bi imao smisla da država nije obezbedila dovoljno cepiva za sve građane, i ukazao da građani ne razmišljaju o troškovima lečenja jer znaju da to država plaća.
"Zdravstveni radnici sa razlogom to kažu da bi podigli svest ljudi, imate one koji ne veruju ni u koronu, ni u vakcinu, a kad se razbole znaju da će država sve da plati. Da ste se vakcinisali, najverovatnije ne biste bili u bolnici. Ovako, niti se pridržavaju mera, niti su se vakcinisali pa su došli u bolnicu i očekuju da sve država pokrije", kaže Lončar.
On je izneo i podatak da je u Srbiji trenutno izolovano osam slučajeva delta soja, ali upozorava da ih sigurno ima više, pa se odugovlačenjem vakcinacije samo još više otvara prostor virusu da mutira.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju Zdravstvene stanice Borča - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Vučić: Moraćemo i treću dozu vakcine
"Pandemija u celom svetu ne može da se reši dok nema dovoljno vakcinisanih, i sigurno se neće rešiti dok ne bude 70, 80 odsto globalno imunizovanih. Da li je bolje da se svi vakcinišemo na vreme i vratimo se normalnom životu, a ne da se pitamo gde treba da nosimo masku. Bez vakcinacije to ne možemo i sve ostalo je prazna priča”, objasnio je ministar.
Ministar je izneo podatke da je povećan broj ljudi na prvim pregledima, kao i na prijemima za bolnicu, te da je jedina stvar koja to može da spreči - vakcinacija, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala