Krivične prijave zbog rušenja zgrade na Vračaru

© Sputnik / Lola ĐorđevićUrušava se zgrada na Vračaru
Urušava se zgrada na Vračaru - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Protiv odgovornih za rušenje zgrade na Vračaru biće podnete krivične prijave u redovnom postupku, saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.
Povodom urušavanja dela zgrade u Vidovdanskoj ulici na Vračaru danas su po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu Građevinska inspekcija i policija izvršili uviđaj i saslušali odgovorna lica - izvođača radova na gradilištu, kao i investitore objekta, koji su fizička lica.
Protiv odgovornih lica biće podneta krivična prijava u redovnom postupku, navodi tužilaštvo i napominje da ne postoje razlozi zbog kojih bi tražilo od suda da im se odredi pritvor.
Urušila se zgrada na Vračaru - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Dramatičan snimak iz Beograda: Trenutak kada se srušila zgrada na Vračaru /video/
U tužilaštvu za Tanjug kažu da iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnovana sumnja da je izvršeno krivično delo teško delo protiv opšte bezbednosti.
Takođe, nakon uviđaja i izjava i pregleda dokumentacije, proizilazi da temeljna jama nije bila propisno i dovoljno obezbeđena, odnosno da je bila obezbeđena suprotno propisima i projektu koji je odobren, usled čega je najverovatnije došlo do pucanja šipova i obrušavanja.
Nadležna inspekcija je po hitnom postupku naložila sanaciju temeljne jame kako bi se obezbedilo gradilište i sprečilo dalje urušavanje, saopštilo je tužilaštvo.
Stanar urušene zgrade na Vračaru - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Drama na Vračaru: Vlasnici pred rupom u koju se obrušio njihov stan /foto/
Tužilaštvo pojašnjava da su svi odgovorni za ovaj događaj , odnosno krivično deli, državljani Srbije i imaju uredno prebivalište, kao i da su svi dokazi su obezbeđeni.
Pored toga ukazuje da upravo izvođač radova mora sanirati temeljnu jamu po hitnom postupku i to što pre zbog najave kiše i pljuskova u narednom periodu.
Pored toga što gradilište mora brzo da se obezbedi i sanira da ne bude još težih posledica, potrebno je odmah pregovarati oko naknade štete sa oštećenima, naglasilo je tužilaštvo.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala