Krajinović „nokautirao“ Cicipasa!

© AP Photo / Michel EulerSrpski teniser Filip Krajinović tokom duela sa Džonom Iznerom na Rolan Garosu
Srpski teniser Filip Krajinović tokom duela sa Džonom Iznerom na Rolan Garosu - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Filip Krajinović je ostvario jednu od najvećih pobeda u karijeri savladavši Stefanosa Cicipasa u četvrtfinalu turnira u Hamburgu.
Krajinović je pobedio Cicipasa sa 2-1 u setovima, posle nešto više od dva sata igre, po setovima – 3:6, 6:1, 6:3.
Srpski teniser je eliminisao četvrtog tenisera sveta na turniru iz Serije 500 na šljaci, na koji je Cicipas došao nakon ispadanja u prvom kolu Vimbldona, ali i finala Rolan Garosa.
Krajinović će u polufinalu Hamburga igrati protiv sunarodnika Lasla Đerea, koji je prethodno eliminisao Nikoloza Basilašvilija sa 2-0 u setovima.
Trenutno 44. teniser planete je očajno počeo duel, izgubivši 11 poena u nizu, pa je posle samo dvadeset minuta gubio sa 5:0.
Uspeo je da vrati jedan brejk do kraja prvog seta, ali je Cicipas odlučno priveo taj deo igre kraju.
Iako je delovalo kao da se Krajinović neće vraćati u meč, sredinom drugog seta je napravio jedan, pa i drugi brejk i ekspresno uveo meč u treći deo igre.
U tim trenucima meča već se videlo da je Krajinović značajno bolji rival na terenu, jer su mu udarci bili sigurniji, a i češće je pretio na riternu.
Napravio je brejk za 2:1, a onda spasao brejk loptu i krupnim korakom zakoračio u polufinale.
Cicipas je prilikom serviranja za 4:5 imao 40:0, ali onda ušao u seriju grešaka, previše žurio i dozvolio Krajinoviću da odličnim tenisom okonča meč i zabeleži jednu od najvećih pobeda u karijeri.
Polufinalni duel Krajinovića i Đerea na programu je u subotu, dok će se za isti uspeh boriti i Dušan Lajović, koji u četvrtfinalu Hamburga igra protiv Pabla Karenjo-Buste.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala