Hrvati izbačeni sa utakmice na Islandu

© REUTERS / ANTONIO BRONICDinamo Zagreb
Dinamo Zagreb - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba izborio je plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a ono što je obeležilo revanš utakmicu na Islandu je izbacivnje hrvatskih navijača sa stadiona.
Dinamo je ostvario veliki uspeh pobedom nad Totenhemom u osmini finala Lige Evrope u sezoni koja je nedavno završena. Iako je Viljareal bio tvrd orah za izabranike Damira Krznara u četvrtfinalu drugog po rangu evropskog fudbalskog takmičenja, zagrebački klub je sezonu završio na prvom mestu domaće lige.
Zdravko Mamić - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2021
Mamić za Sputnjik: Zvezda se bori s kosturima iz ormara, a Dinamo s domaćim izdajicama
To je Dinamu obezbedilo kvalifikacije za Ligu šampiona koje je hrvatski klub uspešno započeo pobedom nad Valurom sa Islanda.
U Zagrebu je rezultat bio 3:2 za domaći tim, a na Islandu 2:0 za gostujući, što je obezbedilo konačan rezultat od 5:2 za Dinamo i prolazak u drugu fazu kvalifikacija protiv kiparske Omonije.
Međutim, ono što je obeležilo revanš meč hrvatskih fudbalera na Islandu je izbacivanje desetak Dinamovih navijača sa stadiona, a razlog tome je što UEFA ne dopušta gostujućim navijačima prisustvo utakmicama.
Obezbeđenje na stadionu u Rejkjaviku tek je na kraju prvog poluvremena čulo komunikaciju na hrvatskom jeziku, te su tada odlučili da intervenišu, prenosi hrvatski Indeks.
Mamić je „iz zatvora“ izazvao haos u Londonu
„Niko tada nije znao za Hrvatsku, Tuđman je bio u pravu“ /video/
Boban o Maksimiru: To nije bilo protiv Srba, bio sam glup da bih video da će se rat dogoditi /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala