Dalje ruke od Kube! Demonstranti u Solunu spalili američku zastavu /video/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaAmerička zastava
Američka zastava - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
U Solunu je održan protest „protiv nedopustivog imperijalističkog mešanja SAD na Kubi“, a demonstranti su tom prilikom zapalili američku zastavu, prenosi Sputnjik Grčka.
Protest je održan u blizini Generalnog konzulata SAD u Solunu, a u njemu je učestvovalo nekoliko desetina ljudi.

„Fidelovu državu neće slomiti pretnje! Dalje ruke od komunista!“, skandirali su demonstranti. U nekom momentu polili su američku zastavu zapaljivom smesom, a potom je spalili.

Demonstranti su držali plakate sa natpisima „Kuba nije sama! Ona će pobediti!“, „Dalje ruke od Kube!“, „Nema blokade“, „Solidarnost sa kubanskim narodom“.
Ispred američke ambasade u Atini takođe je održan masovni protest. Demonstranti su držali natpis: „Ukinite blokadu, pustite Kubu da diše“. Policija je autobusima zatvorila sve prilaze ambasadi.
Podsetimo, prvi veliki protesti su se dogodili 11. jula u deset administrativnih jedinica Kube, u kojima je učestvovalo hiljade ljudi. Zahtevi protestanata su „održavanje slobodnih izbora“ i rešavanje socijalnih problema. Ministar spoljnih poslova Kube Bruno Rodrigez izjavio je da je vlada SAD kriva za incidente od 11. jula.
Američki predsednik Džo Bajden izjavio je da SAD razmatraju da „pomognu kubanskom narodu“, ako tu mogućnost ne iskoristi vlada zemlje.
Moskva je pozvala Vašington da se ne meša u unutrašnje stvari Kube, da Kubancima dozvoli da sami odluče o svojoj sudbini.
Pročitajte još:
Bajden zabrinut za ljudska prava Kubanaca – spasavaj se ko može /video/
Rusija: Amerika pokušava da izvede "obojenu revoluciju" na Kubi
„Bombardovati Kubu kao Kosovo“ – stigao predlog iz Amerike
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala