Čuvene dame najavile Federerov kraj

© AP Photo / Alberto PezzaliŠvajcarski teniser Rodžer Federer
Švajcarski teniser Rodžer Federer  - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Kris Evert i Martina Navratilova, čuvene teniserke, prokomentarisale su ispadanje Rodžera Federera sa Vimbldona i govorile o njegovoj budućnosti.
Federer je u četvrtfinalu Vimbldona poražen od Poljaka Huberta Hurkača sa 3-0 u setovima, nakon što u poslednjem setu nije osvojio nijedan gem.
Švajcarac će u avgustu ove godine napuniti 40 godina, a i dalje pokušava da pronađe pravi ritam posle dve operacije kolena i pauze koja je trajala više od godinu dana.
Sve to uticalo je na igru dvadesetostrukog Grend slem šampiona, što nije bilo teško primetiti.
Navratilova, Čehinja koja drži rekord po broju Grend slem titula u svim konkurencijama (singl, dubl i miks dubl) sa 59, veruje da je vremenski faktor veoma bitan.
„Mislim da je u pitanju faktor vremena. Sustiže ga to. Nebitno koliko radi, ne može da bude mlađi. Možda bi i želeo da trenira više, ali je stariji i ne može da radi koliko bi želeo. To je komplikovano. Da, možda je taj faktor vremena prisutan jer je pokazao mnogo slabosti. Još jedna stvar koja se dešava kada ste stariji i kad imate taj loš dan je da je taj loš dan gori nego što je bio pre deset godina. Te greške i slabosti su sada mnogo veće“, rekla je Navratilova.
Evert, vlasnica 17 Grend slem trofeja, od čega tri na Vimbldonu, veruje da je Rodžeru biti sve teže, što nije dobar znak s obzirom da se u medijima provlači priča o penzionisanju.
„Mislim da kako ste stariji i na turnirima ste 20 godina, dolazite do tačke kad vam sve izmiče i kad imate više dana kada osećate da ne možete da se takmičite na sto odsto. Izgledalo je kao da nije u pitanju samo njegova igra, delovao je pomalo istrošeno. I sada je na njemu velika odluka, ima 40 godina. Tenis je polovina njegovog života, druga polovina je ta budućnost. Ako želi da se vrati, moraće da radi još žešće nego ikada, a mora da shvati da ima mnogo mladih igrača nove generacije koji su opasni. On i Serena su imali istu putanju. Biće im sve teže i teže. Ako želi da igra, moraće da se nosi sa većim brojem poraza“, rekla je Evert.
Navratilova dodaje da Federer daleko od onog igrača koji je umalo pobedio Novaka Đokovića u finalu Vimbldona 2019. godine.
„Stvari su komplikovane zbog kovida, zar ne? To je još jedna nepoznanica sa kojom morate da se nosite. Da li stvarno želiš da digneš ruke od porodice da bi igrao tenis? On je barem uz sebe imao porodicu, to je velika stvar, ali sada je mnogo komplikovanije. Rodžer je izgubio godinu zbog operacije, nije izgubio ništa teniski, ali je dve godine stariji nego što je bio na prošlom Vimbldonu. To je kombinacija dve operacije, telo je u redu i kolena su, ali je dve godine stariji“, zaključila je Navratilova.
Rodžer Federer i „nešto iza ćoška“
Medvedev je naterao Vilandera da žestoko pogreši
Provokacije, psovke... Ali, Đoković je oprostio britanskoj publici
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala