„Beretini propustio priliku da promeni tok svoje karijere“

© AP Photo / Alberto PezzaliMateo Beretini
Mateo Beretini - Sputnik Srbija, 1920, 16.07.2021
Pratite nas
Toni Nadal, stric i nekadašnji trener Rafaela Nadala, osvrnuo se na finale Vimbldona između Novaka Đokovića i Matea Beretinija, navodeći da Italijan mora biti svestan da je propustio veliku priliku.
Novak Đoković je u nedelju u Londonu podigao svoj 20. Grend slem trofej čime se izjednačio sa rekorderima u ovoj oblasti, Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.
Dvadesetpetogodišnji Italijan iako je prikazao sjajnu igru tokom trajanja Vimbldona, osim prvog seta protiv Đokovića koji je dobio u taj-brejku nije imao nikakve šanse u finalu, te je nakon meča izjavio da Srbin piše istoriju belog sporta.
Novak Đoković i Mateo Beretini u zagrljaju - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
„Rekao mi je: 'Bravo, Mateo“ – Italijan otkrio lep gest Đokovića sa Vemblija
„Neverovatan je osećaj, ne mogu da podnesem sve to sada... Novak je bio bolji od mene, veliki je šampion. Bravo, Novače! On piše istoriju ovog sporta i zaslužuje sve čestitke“, rekao je Beretini.
Ovo je ujedno bilo i prvo Grend slem finale osmoplasiranog tenisera na ATP listi, te je Toni Nadal iskoristio priliku da uporedi Beretinija sa svojim bratancem, navodeći da je Italijan propustio veliku šansu da zauvek promeni tok svoje karijere.
„Sati koji prethode prvom Grend slem finalu veoma su komplikovani. Sećam se maksimalne napetosti koju smo doživeli kada je Rafael igrao prvi Rolan Garos koji je osvojio, kada je imao samo 19 godina. Moja prva misao kada je moj nećak osvojio poslednji poen protiv Marijana Puerta tog petog juna 2005. godina bio je: Kakvo olakšanje! Mateo Beretini je znao da bi osvajanje Vimbldona mogli da promeni njegovu tenisku karijeru. Podizanje velikog trofeja je najveći cilj svakog tenisera. I, iako će mladi Itaijan sigurno imati nove šanse da to postigne, mora biti svestan da je propustio priliku“, rekao je Toni Nadal.
Stručnjaci za Sputnjik: Đoković je GOAT
Legende se poklonile Đokoviću
„Novak ima mnogo novca i sve te sponzore, to što radi dovoljno govori o njemu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala