Zaharova o ustavu Ukrajine: Totalna pravna degeneracija

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova poželela je da ustav Ukrajine ne doživi sudbinu „Deklaracije" Huljaipoljske republike.
Huljaipoljska republika je anarhična država Nestora Mahnoa, ukrajinskog anarhističkog revolucionara, koji se borio i protiv Bele i protiv Crvene armije tokom građanskog rata (1919-1921). U deklaraciji iz 1919. godine opisani su principi društva u kome je vladalo bezvlašće i koje nije moglo da se održi. Lideri pokreta su već 1921. godine emigrirali.

„Čak i ako sami Ukrajinci, govoreći o pravnom režimu u svojoj zemlji, više koriste reči žaljenja nego ponosa, želela bih još jednom da poželim podmlađenom ustavu izdržljivost i snagu, pošto već poseduje mladost i mudrost", napisala je Zaharova na svom Tviter kanalu, povodom 25. godina od usvajanja ustava Ukrajine.

Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Putin objasnio zašto je napisao članak o Ukrajini: Aktivno se radi na projektu „anti-Rusija“
Ona je podsetila i na situaciju u Ukrajini i zaključila da „praznik nije prošao onako kako je planirano".

„Totalna pravna degeneracija, humanitarna katastrofa na istoku države, pomama neonacističkog raspoloženja, iskustvo državnih prevrata – sve to nije bilo predviđeno Ustavom Ukrajine. Međutim, tako se desilo", podsetila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Pored toga, Zaharova je istakla, da je Osnovni zakon Ukrajine više puta revidiran zbog potreba „vladajućih brigada, kako je i svojstveno klasičnoj anarhiji ili slaboj demokratiji".
Pritom, ona je podvukla da ukrajinski konstitucionalisti zaboravljaju na međunarodne obaveze - „na primer da poštuju kompleks mera iz Minska koji je potvrđen odlukom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija".
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala