Vesti: Kako će zahtev Rusije i Kine za ukidanje visokog predstavnika uticati na BiH /video/

Pratite nas
Pratite uživo vesti Radija Sputnjik.
Danas u vestima:
Rusija i Kina prosledile članicama SBUN nacrt rezolucije kojom bi se Visokom predstavniku oduzela ovlašćenja za nadgledanje primene Dejtonskog sporazuma, a potom bi i njegova pozicija bila potpuno ukinuta – za godinu dana. Analitičare pitamo – šta to tačno znači, i kako će uticati na političku situaciju u BiH?
Tzv. država Kosovo osniva Komisiju za dokumentovanje uništavanja kulturnog nasleđa od strane Beograda 1998. i 1999. godine. Niko ne može da polaže račune na spomenike koji pripadaju srpskom kulturnom dobru, poručuju istoričari.
Ranko Bacić, Srbin koji je pretučen u selu Dolac kod Kline, nije izašao iz bolnice iako je to bilo najavljeno, jer su lekari su na novom snimku uočili da su mu slomljena dva rebra. Porodica je veoma zabrinuta, Srbi na KiM uznemireni.
Otkrivamo: kako je Crna Gora uspela je da smanji kamatnu stopu na dug prema kineskoj Eksim banci, za kredit za izgradnju auto-puta Bar-Boljare?
Zbog čega su poljoprivredni proizvođači na jugu Srbije došli u situaciju da građanima paradajz dele –besplatno?
Stručnjake pitamo: kako stati na put poražavajućem trendu vrbovanja tinejdžera u Srbiji od strane navijačkih grupa – za obavljanje „sumnjivih poslova“ i kriminalnih radnji?
Pišite nam u komentarima. Sva vaša pitanja uzećemo u obzir. Slušajte nas i saznaćete ono što drugi prećutkuju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala