Udovica ubijenog predsednika Haitija oglasila se iz bolnice

© REUTERS / Jeanty Junior AgustinŽovenel Moiz, predsednik Haitija sa suprugom
Žovenel Moiz, predsednik Haitija sa suprugom - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Martin Moiz, udovica ubijenog predsednika Haitija Žovenela Moiza, oglasila se iz bolnice u Majamiju i zahvalila lekarima koji su joj spasili život.
„Hvala timu anđela čuvara koji su mi pomogli u ovim užasnim trenucima. Pomoću vaše nežnosti, ljubaznosti i brige uspela sam nekako da izdržim. Hvala, hvala, hvala“, napisala je ona na Tviteru.
Prethodno se zahvalila svima koji se mole mole da ostane u životu.Dodala je da još ne može da veruje da je njen muž nestao pred njenim očima.
„Ova bol nikada neće proći“, napisala je na Tviteru.
Žovenel Moiz, predsednik Haitija, ubijen je u atentatu 7. jula u svojoj rezidenciji, a njegova supruga je ranjena.
Bivši saradnik američke DEA među osumnjičenima za ubistvo predsednika Haitija
Ona je nedavno uputila i poruku da su „neprijatelji iz senke organizovali atentat“.
Zbog ubistva haićanskog predsednika, uhapšena su dvojica Amerikanaca poreklom sa Haitija i 26 Kolumbijaca, dok su trojica ubijena.
Kolumbijski predsednik Ivan Duke izjavio je danas da su mnogi bivši kolumbijski vojnici, koji su optuženi za umešanost u ubistvo predsednika Haitija Žovenela Moizea, otišli na Haiti kako bi radili kao telohranitelji, ali je priznao da su drugi znali da se zločin planira.
„Postojala je velika grupa, koja se prihvatila navodne misije zaštite, ali unutar te grupe, bila je manja grupa, koju su činili oni koji su očigledno detaljno bili upoznati sa onim što se ispostavilo kao kriminalna operacija. Da li to opravdava ostatak grupe? Nažalost ne, jer su i oni deo situacije“, rekao je Duke za radio La FM, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala