Sin Partizanove legende traži put do Amerike

© AFP 2023 / JAMIE SQUIRE / Balša KoprivicaBalša Koprivica, srpski košarkaš
Balša Koprivica, srpski košarkaš - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Balša Koprivica, sin proslavljenog košarkaša Partizana, Slaviše, privodi kraju prezentacione treninge pred NBA klubovima, te iščekuje rezultate drafta koji je zakazan za 29. jul.
Srpski košarkaš koji je karijeru gradio putem koledža, prethodne sezone branio je boje Florida Stejta, a trenutno je jedan od konkurenata na NBA draftu putem koga želi da svoj košarkaški put nastavi u najjačoj ligi na svetu.
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 01.01.2021
Amerika – mač sa dve oštrice za srpske vunderkidove
Sin proslavljenog asa crno-belih koji je sa Partizanom osvojio Evroligu 1992. godine, nakon godina provedenih u SAD, očigledno želi da tu i gradi profesionalnu karijeru.
Kako navodi agencija BDA Sports, Balša je odradio nekoliko pripremnih treninga sa NBA timovima, a čak 14 klubova ga je kontaktiralo tokom trajanja Elit kampa razvojne lige tokom procesa uoči drafta.
Sada mu je ostalo još nekoliko treninga uoči dana D, a kako najavljuju iz ove poznate agencije, to je samo početak za njega.
Inače, Koprivica junior bio je član U-19 selekcije Srbije na Evropskom prvenstvu 2017. godine, kada se Markom Pecarskim i ekipom okitio zlatnom medaljom.
Interesantan podatak je da su očevi ove dvojice košarkaša, Slaviša Koprivica i Miroslav Pecarski takođe igrali zajedno za nacionalni tim kada je 1987. godine U-19 selekcija Jugoslavije osvojila zlato na Svetskom prvenstvu.
„Drim tim“ konačno pravi – Amerikanci pregazili Argentinu /video/
„Šut, dribling, pâs“ – sin Peđe Stojakovića blistao u Americi /video/
U ponoć po pivo – Jokić u Italiji na posebnom zadatku /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala