Pomama za najnovijim lovcem Su-57 – porudžbine će se meriti stotinama

© Sputnik / Andreй Kataev / Uđi u bazu fotografijaLovci pete generacije Su-57
Lovci pete generacije Su-57 - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije će od 2022. godine dobijati po 12 najnovijih lovaca pete generacije Su-57 godišnje, izjavio je generalni direktor Ujedinjene avio-proizvodne korporacije Jurij Sljusar na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.
„Glavni događaj prošle godine bila je isporuka prvog serijskog Su-57 u decembru. Ove godine ćemo isporučiti već četiri aviona. A onda je naš zadatak da zajedno dostignemo nivo od 12 letelica godišnje. Potpisali smo ugovor sa Ministarstvom odbrane za ukupno 76 takvih letelica“, rekao je Sljusar.

Istovremeno, on je šefu Rusije rekao da će se porudžbine ruskih lovaca Su-57 u budućnosti „meriti stotinama“.

„Nadamo se da je to završeno – obzirom da je ta letelica odabrana za platformu, glavnu letelicu za rešavanje širokog kruga zadataka – porudžbine tih letelica meriće se stotinama“, izjavio je on za televiziju „Rusija 24“.
Višenamenski lovac Su-57  - Sputnik Srbija, 1920, 11.05.2021
Jedinstvena arhitektura lovca Su-57 daje mu karakteristike zveri
Prema njegovim rečima, radi se na novim verzijama tog aviona.
Su-57 (ranije poznat kao PAK FA) je ruska letelica pete generacije, predviđena za uništavanje svih vrsta vazdušnih, kopnenih i nadvodnih meta. Prvi let je izveo 2010. godine. Su-57 karakteriše visok stepen manevarskih sposobnosti, najnoviji sistem radio-elektronske opreme i slaba uočljivost („stelt“ tehnologija).
Sve o Rusiji pročitajte ovde.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala