„Novak ima mnogo novca i sve te sponzore, to što radi dovoljno govori o njemu“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković i njegova organizacija PTPA napravili su pravu pometnju u svetu tenisa, jer su uzdrmali krovnu organizaciju tenisa (ATP) i naterali je da preispita svoje delovanje.
Novakova Unija, koju je osnovao zajedno sa kanadskim teniserom Vasekom Pospišilom, dobija sve veću i veću podršku u borbi sa sistemom i establišmentom.
PTPA je samo još jedan vid pomoći koju Novak pruža i pokušava da pruži u raznim sferama svog života – među kojima je i pomoć slabije rangiranim teniserima i teniserkama.
Jedna od takvih je Britanka Tara Mur, tek 465. na VTA rang listi, koja je pružila podršku Srbinu i PTPA.
„Očigledno je da Novak ne mora da radi ništa od toga.On ima mnogo novca, često je u medijima, ima sve te sponzore. Ne mora da izađe na crtu i bori se za sve slabije rangirane igrače, ali on to radi i to dovoljno govori o njemu“, rekla je Mur.
Devojka iz Donkastera je otkrila da PTPA nema nikakav skriveni cilj, već da je jedina namera da se pomogne.
„Razgovarala sam sa Vasekom, on je oduvek bio strastven momak. U razgovoru sa advokatima iz PTPA shvatila sam da oni ništa ne rade sa posebnom agendom, već isključivo da bi pomogli igračima“, kazala je Britanka i dodala:
„Razgovarala sam sa Novakom, ali ne toliko koliko sa Vasekom. Sa njim sam pričala mnogo, verovatno zbog toga što se Novak trudi da razgovara sa velikim zverkama“.
Jedna od velikih želja PTPA je da moć vrati u ruke samih igrača i da za sve stvori što bolje uslove.
„Imajući u vidu kako je sada na turnirima, mislim da su potrebne krupne promene. Bez toga da igrači imaju mesto za glavnim stolom ne možemo da promenimo stvari. Dobro je da ponekad 'leti perje' u nadi da će to doneti neke promene“, objašnjava Mur.
O Novakovoj borbi za ne samo svoje, već i bolje sutra svih ostalih tenisera, govorio je njegov otac Srđan u intervjuu za Sputnjik.
Đoković se obratio svetu: Dolazim iz zemlje zahvaćene ratom /video/
Kirjosove pretnje Đokoviću završene predajom /video, foto/
Prvi cilj Novakove ofanzive – sa oznakom „hitno“!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala