Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Đoković poslao dirljivu poruku malom Japancu – i izazvao „bum“ zbog Olimpijskih igara /video/

© AP Photo / Elise AmendolaFernando Gonzales, Rafael Nadal i Novak Đoković, osvajači olimpijskih medalja u Pekingu 2008.
Fernando Gonzales, Rafael Nadal i Novak Đoković, osvajači olimpijskih medalja u Pekingu 2008. - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Novak Đoković je porukom malom Japancu, kojem je čestitao šesti rođendan, zapalio društvene mreže. Razlog, doduše, nema nikakve veze sa čestitkom izvesnom Kođiru, a reči srpskog tenisera shvaćene su na potencijalno pogrešan način.
Kođiro je veliki navijač Đokovića i o njegovom teniskom talentu je prethodno govorio srpski teniser.
Za šesti rođendan dobio je tortu sa dve fotografije najboljeg tenisera planete, ali i nešto mnogo vrednije – personalizovanu poruku.
„Srećan rođendan, prijatelju, srećan ti šesti rođendan. Izgledaš sjajno, pratim tvoje igre i tvoj napredak. Želim ti sreću i sve najbolje, a nadam se da ćemo moći da se vidimo na Olimpijskim igrama u Tokiju“, rekao je Đoković.
Društvene mreže su planule čim su čule Novakov snimak, pošto su njegovi navijači isti protumačili kao to da će srpski teniser, ipak, doći na Olimpijske igre, nakon što je prethodno najavio da mu je učešće dovedeno u pitanje.
Podsetimo, od Igara su prethodno odustali i Rafael Nadal i Rodžer Federer, uz još mnogo imena iz samog teniskog vrha.
On je posle Vimbldona objasnio da će u narednim danima doneti odluku, nakon što je objavljeno da u Tokiju neće biti navijača, te da su šanse „50-50“.
„Ne mogu čak da imam ni osobu uz sebe, mnogo je restrikcija. Razočaran sam bio kada sam čuo da neće biti publike. nećemo moći da gledamo druge sportiste, neću moći da vodim španera, koji je važan deo mog tima... Moraću da razmislim. Plan je bio da idem, ali sada je 50-50“, rekao je tada Đoković.
Iako su pojedini deo Đokovićeve poruke malom Japancu shvatili nedvosmisleno, potrebno je istaći da je srpski teniser rekao „nadam se da ćemo se videti na Olimpijskim igrama“.
Ono što nije poznato je to da li se Novak nada zbog toga jer ne zna da li će uopšte doći u Tokio, ili zbog toga što nije siguran da li će Kođiro moći da, kao navijač, prisustvuje Igrama.
Tu stupa na snagu argument da nije poznato kada je tačno poslao poruku malom Japancu, odnosno kada ju je snimio, što znači da video potencijalno datira i pre odluke organizatora da Igre održe bez publike.
Dakle, Srbija i dalje čeka da najbolji sportista u njenoj istoriji donese odluku o Olimpijskim igrama u Tokiju.
„Novak ima mnogo novca i sve te sponzore, to što radi dovoljno govori o njemu“
Američki novinar se poklonio Novaku: Ne zanima me što ga ne volite – biće najveći
Menjaju ploču: „Nije sve u Slemovima, Federer je najveći“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala