Drama u NBA finalu – kardinalna sudijska greška nije pomogla Finiksu! /video/

© AP Photo / Aaron GashJanis Adetokumbo
Janis Adetokumbo - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Košarkaši Milvoki Baksa, predvođenjni Janisom Adetokumbom, pobedili su Finiks Sanse rezultatom 109:103 i izjednačili na 2-2 u velikom finalu NBA lige.
Baksi su upisali drugu pobedu zaredom na domaćem terenu i pritisak preneli na Sanse, koji će morati da prekinu niz protivnika i ponovo odbrane Arizonu.
Šampion NBA lige biće prvi koji dođe do četiri pobede, a peta utakmica je na programu u noći između subote i nedelje.
Milvoki je drugu pobedu u seriji izvojevao posle neizvesne završnice, nakon veoma napete utakmice koja je mogla da ode na obe strane.
Ekipe su se često smenjivale u vođstvu, ali je prednost pred ulazak u završnicu imao Finiks, koji je na stratu poslednje četvrtine došao do +9.
Devin Buker je trebalo da bude isključen zbog šestog faula na manje od četiri minuta do kraja, ali su sudije „progutale pištaljku“ i time najboljeg igrača Sansa ostavile u igri, a samim tim i njegovu ekipu u „životu“.
Reakcija javnosti na odluku sudija da Bukeru ne dosudi faul bila je izuzetno oštra odmah nakon što se situacija desila, a kao da je motivisala košarkaše Milvokija da zaigraju bolje.
Na nešto više od minut do kraja Sansi su imali napad za izjednačenje, lopta je bila u rukama Ejtona, ali je Adetokumbo doleteo pravo niotkuda i „zalepio“ ga za tablu.
Utakmica je rešena kada je Buker na 24 sekunde do kraja promašio teško polganje, nakon čega je nasrnuo na sudije jer je mislio da je bio fauliran.
Bakse je do pobede vodio Kris Midlton sa 40 poena, šest skokova i četiri asistencije, a ništa manje bolji je bio Janis Adetokumbo sa 26 poena, 14 skokova, osam asistencija i dve blokade.
Bruk Lopez je imao 14 poena, dok je Džru Holidej dodao 13, uz po sedam uhvaćenih lopti i uspešnih dodavanja.
Na drugoj strani ekipu je vukao Devin Buker, koji je meč završio sa 42 poena.
Džej Krauder se istakao sa 15 poena i osam skokova, dok su po deset ubacili Kris Pol i Kemron Džonson. Diandre Ejton je imao šest poena, ali i 17 skokova i pet asistencija.
Sputnjik saznaje: Srbija menja pravac – Pešić je već kontaktiran
„Ovo je patetično“ – bura u Americi jer novinar nije dobio odgovor na pitanje
NBA pokrenuo novi program – „igraj kao profesionalac“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala