Legenda stala u odbranu Đokovića: „Tenis nije rijaliti!“

© AP Photo / Michael Noble Jr.Braća Mekinro, Patrik i Džon
Braća Mekinro, Patrik i Džon - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Čuveni bivši američki teniser Džon Mekinro stao je u odbranu Novaka Đokovića u poređenjima sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom.
Mekinro, vlasnik 15 Grend slem titula u singlu i dublu, već neko vreme ističe Srbinove uspehe u debati o najvećem svih vremena.
Amerikanac se osvrnuo na komentare da Đoković nije popularni GOAT zbog toga što „nema najviše stila“, „ne igra najatraktivniji tenis“ ili „da ga vole manje nego Rodžera i Rafu“.
„Grend slem tenis nije takmičenje u popularnosti, nije rijaliti šou program. To što vas svi vole i što svi žele da pobedite, ne znači da ćete pobediti – a sve se vrti oko pobeda. One dolaze iz superiornog talenta, koji se umnožava napornim radom, pa puta beskonačno. Naporan rad na svemu – igri, telu, dijeti, umu. Taj kompletni paket. Ne, ovo nije takmičenje u popularnosti“, rekao je Mekinro.
Đoković je impresionirao Mekinroa osvajanjem šest, odnosno treće uzastopne titule na Vimbldonu, čime se izjednačio sa Federerom i Nadalom sa po 20 Grend slem titula.
„Mogu da misle da ste hladan, dosadan... Mogu da misle da ste razmaženo derište, ali to ništa ne znači, jer je ono što će vam ukazati svaki put kada izađete na teren – poštovanje. Poštovanje zbog toga što ste uvek tu, što ste konstantni. Što uvek svirepo i neumorno želite pobedu. Ne smete da ne poštujete čoveka koji ima 20 GS titula i koji je svaki Slem osvojio barem dvaput“, objasnio je 62-godišnjak rođen u Nemačkoj.
Mekinro je nastavio obraćanje pohvalama na račun Đokovića, koji je uspeo da postigne sve što je postigao u konkurenciji Federera i Nadala.
„Ne smete da ne poštujete nekoga ko je osvojio Vimbldon šest puta, ko je to uradio u najvećoj eri muškog tenisa ikada. Tačka. Ovo nije takmičenje u popularnosti. Kada vaše vreme prođe, da li će vam suditi po tome koliko pratilaca imate? Da li će vam suditi po tome koliko navijača nosi majice sa vašim likom i koliko njih je uzvikivalo vaše ime?“.
Ponekada kontroverzni Amerikanac je zaključio u sebi svojstvenom stilu.
„(Ako to mislite), sklonite mi se sa očiju. Sudiće vam po tome šta ste uradili na terenu. A, znate šta... Vremenom ćete im se možda i svideti“.
Rus predviđa Đokoviću „nestvarno dostignuće“
Stručnjaci za Sputnjik: Đoković je GOAT
„Hteo sam da kao Srbin poremetim planove nekim zapadnjacima – mislim da sam uspeo“
Anketa
Ko je GOAT?
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala