Kako će izgledati beogradski metro: Počinje glasanje

Pratite nas
Beograđani će od večeras na zidu Starog dvora moći da vide predloge kako će izgledati vagoni budućeg metroa, ali i da glasaju preko sajta Skupštine grada, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić.
Vesić je istakao da je Vlada Srbije za najvažniji projekat za Beograd obezbedila 4,6 milijardi evra.Predlozi za izgled budućeg metroa su svetlost, sloboda, sigurnost i snaga, prenosi RTS.
„To su četiri predloga za koje će Beograđani glasati preko sajta Skupštine grada do 15. septembra kada će biti objavljeno koji je predlog pobedio i tada počinje realizacija projekta“, najavio je Vesić.
Srpska zastava i grb Grada Beograda, jedno od rešenja. - Sputnik Srbija, 1920, 06.02.2021
Gde će sve proći treća linija Beogradskog metroa
Naveo je da će prva linija metroa biti završena 2028, a druga 2030. godine.
Takođe, saopštio je i da će početkom novembra početi izgradnja depoa na Makišikom polju čime će faktički početi izgradnja beogradskog metroa.
„To će se desiti posle 50 godina od kada je prvi put obećana izgradnja metroa 4. decembra 1981. kada je tadašnji gradonačelnik Branko Pešić rekao posle otvaranja Gazele da Beograd mora dobiti metro i stanicu Prokop“, podsetio je Vesić.
Ukazao je da je trebalo 50 godina da se san ostvari i da je Beograd prvi put došao u situaciju da gradi metro.
„Ne bi Beograd dobio metro da nije predsednik Vučić stao iza ovog projekta da nije Vlada Srbije obezbedila 4,6 milijardi evra“, naglasio je Vesić.
Istakao je i da je izgradnja metroa istorijska stvar za Beograd i da je zato važno da svi učestvuju u tome.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala