Igra ruskih i američkih lovaca iznad Beringovog mora /video/

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografija Mig-31
 Mig-31 - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Dva lovca MiG-31 i Su-35 ispratila su tri strateška bombardera B-52H, američkog Ratnog vazduhoplovstva koji su se približavali ruskoj granici iznad Beringovog mora, saopštio je Nacionalni centar za upravljanje odbranom Rusije.
U saopštenju se naglašava da su ruski radari okrili tri vazdušna cilja kako se približavaju ruskim granicama iznad neutralnih voda Beringovog mora.

„Radi identifikacije vazdušnih ciljeva i sprečavanja da se povredi državna granica Rusije podignuta su dva para lovaca MiG-31 i Su-35 iz sastava dežurnih snaga za protivvazdušnu odbranu Istočnog vojnog okruga“, navodi se u saopštenju.

Posade ruskih lovaca su identifikovale vazdušne mete - u pitanju su bili strateški bombarderi B-52H, Ratnog vazduhoplovstva SAD - i ispratili ih iznad voda Beringovog mora.
„Sprečeno je da ruska državna granica bude povređena“, dodaje se u saopštenju.
Kako se naglašava, nakon što su se američki bombarderi okrenuli od ruskih granica, lovci su se vratili u svoje stalne baze. Let ruskih aviona je izveden u strogom skladu sa međunarodnim pravilima korišćenja vazdušnog prostora.
Višenamenski lovac „suhoj“ Su-27 - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Još jedan pokušaj upada u ruski vazdušni prostor: Su-27 ispratio američki avion /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala