Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija, 1920
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

„Žalosno je to što ste uradili, nikada nisam uzeo kokain“

© REUTERS / MOLLY DARLINGTONBritanski trkač Oliver Dastin (levo) i Eliot Džajls (desno) proslavljaju drugo, odnosno prvo mesto na trci na 800 metara u Mančesteru
Britanski trkač Oliver Dastin (levo) i Eliot Džajls (desno) proslavljaju drugo, odnosno prvo mesto na trci na 800 metara u Mančesteru - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Britanski olimpijac Oliver Dastin oštro je kritikovao britanski „Tajms“ zbog objave članka u kojem je pisalo da mu je učešće na Olimpijskim igrama dovedeno pod znak pitanja zbog navodnog pozitivnog testa na kokain.
Dastin, trkač koji je nedavno oborio britanski rekord do 23 godine na 800 metara, smatran je jednim od kandidata za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama.
On će se gotovo sigurno pojaviti u Tokiju, iako je „Tajms“ prethodno objavio da mu preti suspenzija, pozivajući se na svoje izvore.
Britanski medij je objavio da je dvadesetogodišnjakje u Francuskoj dobio informaciju da je su u njegovom testu pronađeni tragovi metabolita kokaina, ali je nedugo zatim Dastin oštro demantovao optužbe.
Patrijarh Porfirije sa vaterpolistima Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 09.07.2021
Patrijarh dao blagoslov vaterpolistima Srbije /video/
„Nikada nisam uzeo kokain, niti prekršio bilo koje pravilo. Nisam pod istragom, niti sam suočen sa bilo kakvom suspenzijom. Planiram let za Tokio i takmičenje na Olimpijskim igrama“, rekao je Dastin.
Njegov agent Stiven Hes je u međuvremenu rekao „da u ovom trenutku nije činjenica“ da je Dastin dobio pozitivan test, dok su mediji preneli da je u stvari u pitanju kontaminacija Dastinovog testa od strane nekog drugog.
Britanski trkač je u saopštenju uputio oštre kritike i zapretio tužbom.
Žalosno je što je 'Tajms' mislio da je prihvatljivo da objavi toliko štetan članak na osnovu neimenovanih 'izvora', bez razmatranja posledica koje to može da ima na mene, moju reputaciju i pripreme za Olimpijske igre“, objasnio je Britanac i dodao:
„Zatražiću od advokata da kontaktiraju 'Tajms' zbog tog članka, ali, za sada mi je fokus samo na Olimpijskim igrama“.
Olimpijske igre u Tokiju počinju 23. jula i traju do 8. avgusta.
Đoković poslao dirljivu poruku malom Japancu – i izazvao „bum“ zbog Olimpijskih igara /video/
Nezapamćen skandal – ko su Kinezi, a ko Japanci? /video/
Srpski delfini zaplivali ka Tokiju /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala