Bivši bugarski premijer na saslušanju u policiji

© AP Photo / GERBBojko Borisov na parlamentarnim izborima u Bugarskoj
Bojko Borisov na parlamentarnim izborima u Bugarskoj - Sputnik Srbija, 1920, 15.07.2021
Pratite nas
Bivši bugarski premijer i lider stranke GERB Bojko Borisov danas je otišao na saslušanje u glavnu upravu nacionalne policije nakon što je novinarima ranije ove nedelje rekao da je pozvan jer je navodno pretio jednom bugarskom biznismenu.
Pristalice i članovi njegove stranke koji su se okupili ispred sedišta policije nosili su transparente, a među njima su bili i predsednik Saveza mešovitih borilačkih veština Stanislav Nedkov i bivši ministar unutrašnjih poslova i kandidat za poslanika GERB-a Mladen Marinov, prenosi bugarska agencija BTA.
Kako se navodi, kada je lider GERB-a stigao, grupa je počela da skandira uzvikujući njegovo ime.
Nepunih sat vremena kasnije, Borisov je rekao medijima da je pozvan i saslušan o stvarima koje su se dogodile u periodu od 2009. do 2012. godine, a da se sve svodilo na to da je „neko nešto čuo, neko nešto rekao“.
Njegov advokat Menko Menkov je samo dodao da su to bile „izmišljotine unazad 13 godina“ i da nije bilo dokaza protiv bivšeg premijera.
Pre toga, prelazni ministar unutrašnjih poslova Bojko Raškov izjavio je da će Borisov biti ispitan u vezi sa pritiskom na svedoka.
Prema rečima Raškova, svedok je rekao da je nakon pretnje od Borisova bio prinuđen da se ponovo pojavi pred sudijom i kaže da nije podržao svoje ranije svedočenje.
Na kraju se ispostavilo da se istraga zbog koje je Borisov pozvan danas odnosila na snimak razgovora u kući Borisova u mestu Bankia, blizu Sofije, prenosi Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala