„Ovo je patetično“ – bura u Americi jer novinar nije dobio odgovor na pitanje

© AP Photo / Craig MitchelldyerČonsi Bilaps i Nil Olšej – Portland
Čonsi Bilaps i Nil Olšej – Portland - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
U Sjedinjenim Američkim Državama podignuta je velika drama jer je portparol NBA ekipe Portland Trejlblejzers sprečio novog trenera Čonsija Bilapsa da odgovori na pitanje u vezi optužbe za silovanje.
Bilaps je 1997. godine bio u centru skandala nakon što je optužen za seksualno nasilje, ali kasnije nije podignuta krivična prijava.
Proslavljeni američki košarkaš prvi put u karijeri postao je šef stručnog štaba NBA ekipe, a na konferenciji za medije izbio je skandal jer ga je pi-ar Portlanda sprečio da odgovori na pitanje u vezi optužbi za silovanje.
Dušan Ivković - Sputnik Srbija, 1920, 13.07.2021
Istina o Divcu i Draženu: „Te američke gluposti...“ /video/
Iako se radi o slučaju koji je bio pre više od dvadeset godina, mediji u SAD ozbiljno su pristupili temi koja završena sumnjivim ishodom, pošto su medicinskim pregledom utvrđene povrede u skladu sa svedočenjem žrtve.
Protiv Bilapsa nije podignuta krivična prijava, a kako se u NBA ne postaje trener svaki dan, mediji su želeli da dobiju pojašnjenje oko tog slučaja – šta se zapravo desilo?
Džejson Kvik sa portala „Atletik“ postavio je pitanje na konferenciji za medije i usledio je odgovor koji je iznenadio američku javnost.
„Džejsone zahvaljujumo ti se na pitanju, ali već smo izdali saopštenje u vezi ove teme, te prelazimo na sledeće pitanje“.
Ubrzo je video postavljen na društvene mreže i malo je reći da su ljudi iz Portlanda „razapeti“.
Javili su se predstavnici medija nazivajući ovakav potez „patetičnim“, „tužnim“, „razočaravajućim“, „ponižavajućim“...
„Oni verovatno misle da ovim čine uslugu Čonsiju. Klovnovski šou“, glasio je jedan od komentara.
​„Bože, ovo je užasno. U ovom slučaju sledeći novinar je trebalo da odbije da postavi pitanje sve dok se ne odgovori na prethodno“, dodao je novinar Set Dejvis.
​Ono što je isto primetno je reakcija generalnog menadžera Nila Olšeja koji je pogledom signalizirao pi-aru da reaguje nakon što Džejson Kvik završi pitanje.
​Novinar Ben Dauset napisao je kako Olšej ne bi trebalo da bude jedini koji bi morao da ode iz Portlanda zbog ovoga, već i ceo pi-ar tim.
​Podigla se velika buka i novinari će pokušati da prvom sledećom prilikom postave isto pitanje jer je legitimno i Čonsi nema šta da krije ako je nevin.
Nema Janga, nema veze tu je Bogdanović – Srbin „izrešetao“ Milvoki /video/
Nesinhronizovani Orlovi /video/
Srbija jača od tuče, sudija i „rafala“ sa Dominikane u Beogradu!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala