Oproštaj od Rusije /foto/

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaSelektor Rusije Stanislav Čerčesov
Selektor Rusije Stanislav Čerčesov - Sputnik Srbija, 1920, 14.07.2021
Pratite nas
Stanislav Čerčesov, bivši selektor ruske fudbalske reprezentacije i zvanično se oprostio od svoje dojučerašnje funkcije koju je obavljao pet godina.
Najveći uspeh na kormilu zbornaje komande, Čerčesov je ostvario na Svetskom prvenstvu u Rusiji kada je njegov tim stigao do četvrtfinala, ali jako loše izdanje na EURO za posledicu imalo njegov razlaz sa reprezentacijom.
Čerčesov je u svom „oproštaju“ od Rusije najpre sumirao rezultate njegovog rada sa timom.
„Završena je petogodišnja etapa rada našeg trenerskog osoblja u ruskom nacionalnom timu. Uključila je mnogo zanimljivih događaja, a glavni je bio Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine. Kao što je rekao jedan moj prijatelj novinar, tada smo „nacionalni tim pretvorili u državu“, a „državu u nacionalni tim“, naveo je harizmatični stručnjak u objavi na Instagramu.
On je dodao da je usledilo još zanimljivih utakmica, sigurnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali da njegov tim i on u potpunosti razumeju da rezultati sa pomenutog takmičenja nisu zaokupili navijače.
„Želeo bih da izrazim zahvalnost svakom ko je bio uz nas ovih pet godina, kao i onima koji nisu pokazali ravnodušnost prema igri našeg tima, bilo da je bila kroz podršku ili kritiku. Vidimo se! Navijajte i podržavajte ruski nacionalni tim“, zaključio je Čerčesov.
U Rusiji više nema „zabranjenih reči“
„Rusija je imala najgori tim, Rusi moraju da idu u Evropu“
Selektor Rusije „prkosi“ Ronaldu: Koka-kola? Može! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala