Nesavesni vozači pune budžet: Naplaćeno skoro šest miliona evra više kazni

Pratite nas
Naplatom kazni za najteže prekršaje koje su činili, nesavesni vozači znatno su doprineli povećanju državnog budžeta, a u prvoj polovini godine prihod od kazni veći je za skoro šest miliona evra u odnosu na 2019.
Taj podatak saopštio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin na sastanku na kom su analizirani rezultati u prvoj polovini ove godine, kao i dalje unapređenje rada policije opšte nadležnosti i saobraćajne policije.
Vulin je naveo da su pripadnici saobraćajne policije svakodnevno na ulicama i sankcionišu vozače koji upravljaju automobilima pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, ističući da su na taj način sprečili mnoge saobraćajne nezgode i sačuvali ljudske živote, saopštio je MUP.
Saobraćajna policija  - Sputnik Srbija, 1920, 07.07.2021
Paprene saobraćajne kazne na putu ka omiljenim srpskim letovalištima
Ministar je ukazao i na značaj vraćanja pozornika na ulice i istakao da će 400 momaka i devojaka brinuti o bezbednosti građana.
„Svrha uvođenja pozornika je da život običnog čoveka postane bolji, lakši i bezbrižniji, a 400 momaka i devojaka pozornika pojačaće kvalitet našeg rada, ali pre svega bezbednost građana“, rekao je Vulin.
Sastanku su prisustvovali direktor policije Vladimir Rebić i načelnici policijskih uprava, a Vulin je posebno pohvalio rad saobraćajne policije, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala